Halkeilevat sormenpäät - Mikä avuksi?

Olemme saaneet nauttia ihanista talvisäistä! Meillä apteekilla tuntuu nyt  päivittäin joku käyvän kysymässä apua käsien ihon kuivumiseen. Monella sisäilman lämmitys ja ukona paukkuva palkkanen saavat aikaan sormenpäihin jopa kivuliaita halkeamia. Mikä avuksi?

Ensinnäkin, on tärkeä suojata kädet hyvin kylmältä eli käyttää lämpimiä käsineitä, jotta käsien verenkierto toimisi hyvin. Märkää työtä kannattaa vältellä tai käyttää  tarviittaessa suojakäsineitä. Koivu Apteekkilaisten vinkki: Puuvillaiset aluskäsineet suojakäsineiden alla suojaavat herkkää ihoa hautumiselta ja kuivumiselta.

Käsien perushoito on ahkera rasvaus ja rasvauksen yhteydessä tehtävä hieronta, joka tehostaa sekä voiteen imeytymistä että verenkiertoa. Voiteeksi kannattaa valita tehokkaasti kosteutta sitova ja ihoa pehmittävä voide.

Halkeama syntyy, kun kuivaksi päässyt iho joutuu venymään eikä se enää jousta kuten terve iho ja joustamaton iho halkeaa jopa verinahkaan asti. Halkeamasta voi vuotaa verta ja se voi olla erittäin kipeä. Halkeamaan liittyy myös tulehdusvaara, sillä sen kautta elimistöön pääsee bakteereja. Halkeaman hoidossa on tärkeää pehmentää halkeaman reunoja, suojata vaurioitunutta kohtaa ulkoisilta ärsykkeiltä sekä estää haavaa avautumasta uudelleen. Hoitoon voi käyttää vahamaisia voiteita tai erityisesti sormenpäiden iholle tarkoitettuja hydrokolloidilevyjä, niin sanottua "keinoihoa". 

Maaliskuussa omille kanta-asiakkaillemme tarjoamme Favoran hoitavan käsivoiteen vitosella! Muistathan näyttää kela-korttisi kanta-asiakastarraa kassalla edun saadaksesi :)  https://tampereen-koivu-apteekki.eapteekki.fi/tuotteet/514/kasien-puhdistus-ja-hoito/34636/favora-hoitava-kasivoide-75-ml/

Nautitaan näistä upeista aurinkoisista talvipäivistä!