Kalsiumlisä lapselle

Olemme saaneet valikoimiimme kauan kaivatun tuotteen, josta olemme kaikki apteekilla varsin innoissamme! Moni vanhempi on huolissaan lapsensa kalsiumin saannista jos maitotuotteet eivät joko maistu tai jos ne eivät jostakin syystä sovi lapselle. Tähän asti lapsiasiakkaat ovat asioineet samalla hyllyllä kuin aikuiset ja valikoimista on sitten valittu yhdessä ruokavalioon sopiva ja vuorokauden D-vitamiinisaantisuositukset mielessä pitäen sopivin valmiste. Kalkkitabletit ovat monesti suurikokoisia ja siten hankalia niellä, joten pieneen suuhun on tavallisesti mielekkäintä valita jokin purutabletti. Pureskeltavat kalsiumvalmisteet noin yleisesti ottaen ovat kuitenkin rakenteeltaan ja siten myös suutuntumaltaan varsin jauhoisia, joten aina niiden annosteleminen lapselle ei kuitenkaan ole niin helppoa kun olettaisi, hyvästä maustaan huolimatta.

Minisun Luusto JUNIOR on uusi pureskeltava kalsium- ja D-vitamiinivalmiste, joka on suunnattu erityisesti lapsille. Valmiste on mansikanmakuinen ja norsunmuotoinen ja sen tuntuma suussa on mukava, omasta mielestäni vähän ehkä jopa karkkimainenkin. Tabletin koostumus ei ole mureneva, kuten aiemmin markkinoilla olevat puruvalmisteet, vaan pehmeä. Kalsiumia yhdessä tabletissa on 125 milligrammaa ja D-vitamiinia 5 mikrogrammaa. Sopiva annostus siten  ravinnosta saatavasta kalsiumin määrästä riippuen on 1-2 tablettia vuorokaudessa.

Milloin kalsiumlisää sitten tarvitaan? 1-5 -vuotiaan lapsen päivittäinen kalsiumin tarve on 600 mg, 6-9 -vuotiaan lapsen 700 mg ja 10-12 -vuotiaan 900mg. Jos ravinto sisältää hyvin vähän tai ei lainkaan maitotuotteita, saattaa luuston kehitys kaivata tuekseen kalsiumvalmistetta.Minifantti- tuotteeseen voit halutessasi tutustua lisää verkkoapteekissamme tampereen-koivu-apteekki.eapteekki.fi/tuotteet/1481/ravintolisat/65645/minisun-luusto-pehmofantti-junior/ tai poikkea Koikkariin, niin autamme sinua kasvotusten! Voidaan sitten laskeskella yhdessä, paljonko niistä päivittäisistä maitotuotteista kertyy vuorokaudessa kalsiumia ja onko kalsiumlisälle tarvetta ja jos, niin millainen sopii juuri teidän perheenne tarpeisiin.