Kiristääkö iho? Kylmenevä sää saa ihon herkistymään

Tänä vuonna saimme nauttia ihanasta lämpimästä kesästä. Kaunis aurinkoinen sää, eli toisin sanottuna sopiva määrä UV-säteilyä sai monen atoopikonkin ihon voimaan hyvin. Viime viikkoina ilmasto on selkeästi muuttunut, mikä saa ihon helposti tuntumaan kuivalta, kiristävältä ja punoittavalta, minkä lisäksi hiuspohjakin saattaa hilseillä. Iho saattaa kuivua monesta eri syystä, syksy ja talviaikaan asuintilojen lämmitys ja matala ilmankosteus ovat pääsyitä ihon kosteustasapainon vähenemiseen. Kuivumista saattavat aiheuttaa myös eräät sairaudet kuten diabetes, kilpirauhasen vajaatoiminta sekä munuaissairaudet, joiden lisäksi Iholle pahasta on myös liian yksipuolinen ja runsaasti sokeria sisältävä ruokavalio.

Kaiken perusta ihonhoidossa on hyvä perushoito, tarkoittaen, että kasvot puhdistetaan ja kosteutetaan päivittäin. Näin ylläpidämme ihomme terveyttä ja vastustuskykyä, jolloin iho on puolustuskykyisempi ulkoisille ärsykkeille. Jokapäiväisten ihonhoitorutiineiden lisäksi olisi suositeltavaa käyttää myös ajankohtaisia tuotteita joko päivittäin tai kuuriluontoisesti. Kosteuttavat seerumit ja rauhoittavat voidenaamiot ylläpitävät hyvää kosteustasapainoa ihossa ja korjaavat kuivuutta ja karheutta.

Kosmetologimme Saaran vinkit ihonhoitoon ilman kylmetessä:

*Puhdista ihoa tarvittaessa täyteläisemmällä puhdistustuotteella, voit kokeilla vaihtaa puhdistusgeelin puhdistusemulsioon.

*Lisää ihonhoitoon voiteen alle kosteuttava seerumi. Tarvittaessa rauhoittavan naamion käyttö helpottaa kuivuuden aiheuttamia oireita.

*Myös hiuspohja voi tuntua kuivalta, jolloin hiustenpesujen väliä voi pidentää ja vaihtaa shampoon hellävaraisempaan ja ravitsevampaan.

*Hyvät rasvahapot auttavat ihoa sisältäpäin ja niitä voi lisätä ruokavalioon käyttämällä kala- ja kasviöljyjä.

*D-vitamiinilisä ja runsas veden juonti ovat tärkeitä yleiskunnolle ja iholle.

Tervetuloa palveltavaksi meille Koivu Apteekkiin! Tiesitkö jo, että ihonhoito on erityisosaamistamme? Olemme aiheestakin ylpeitä laajasta tuotevalikoimastamme ja asiantuntijuudestamme. Meillä työskentelevät farmaseutit ja kosmetologit tiiviissä yhteistyössä ja meiltä saat saman katon alta ajankohtaiset neuvot ihonhoidon ja kosmetiikan osa-alueilta kuin jos ihosi tarvitsee lääkehoitoa.

Aurinkoista syksyä, voi hyvin!