Kosmetologin syksyiset ihonhoitovinkit

Vuodenaikojen vaihtelun vaikutus ihonhoitoon

Iho saattaa yhtäkkiä tuntua kesän jälkeen kuivalta, kiristävältä, punoittavalta ja hiuspohjakin hilseillä. Ihon tarpeet muuttuvat tyypillisesti vuodenaikojen vaihdellessa: Sisäilman kuivuus ja lämmitys haihduttavat kosteutta iholta ja myös ulkoilman kylmyys ja viima tuntuvat iholla rajuilta. Kaikki ihotyypit voivat kärsiä ilman kylmenemisestä, mutta ongelmia hoidetaan eri tavalla aina jokaisen oman ihotyypin mukaisesti. Yleisesti kesällä tarvitsemme kevyempiä tuotteita kuin talvella. Kaiken perusta kuitenkin ihonhoidossa tulisi olla hyvä perushoito, tarkoittaen, että kasvot puhdistetaan ja kosteutetaan päivittäin. Näin ylläpidämme ihomme terveyttä ja vastustuskykyä, jolloin iho on puolustuskykyisempi ulkoisille ärsykkeille.

Jokapäiväisten ihonhoitorutiineiden lisäksi olisi suositeltavaa käyttää myös ajankohtaisia tuotteita joko päivittäin tai kuuriluontoisesti. Kosteuttavat seerumit ja rauhoittavat voidenaamiot ylläpitävät hyvää kosteustasapainoa ihossa ja korjaavat kuivuutta ja karheutta.
 

Kosmetologimme Saaran vinkit ihonhoitoon ilman kylmetessä:

*Puhdista ihoa tarvittaessa täyteläisemmällä puhdistustuotteella, voit kokeilla vaihtaa puhdistusgeelin puhdistusemulsioon.

*Lisää ihonhoitoon voiteen alle kosteuttava seerumi. Tarvittaessa rauhoittavan naamion käyttö helpottaa kuivuuden aiheuttamia oireita.

*Myös hiuspohja voi tuntua kuivalta, jolloin hiustenpesujen väliä voi pidentää ja vaihtaa shampoon hellävaraisempaan ja ravitsevampaan.

*Hyvät rasvahapot auttavat ihoa sisältäpäin ja niitä voi lisätä ruokavalioon käyttämällä kala- ja kasviöljyjä.

*D-vitamiinilisä ja runsas veden juonti ovat tärkeitä yleiskunnolle ja iholle.