Lisää energiaa arkeen!

Vaativissa elämäntilanteissa kehon oma energiantuotanto ei aina riitä. Esimerkiksi stressi, ikääntyminen ja kova treeni kuluttavat elimistön energiantuotantoon tarvittavaa ubikinonia. Apteekkari suosittelee monipuolisen ruokavalion tueksi päivittäistä tutkittua ubikinonilisää antamaan lisäenergiaa jokaiseen päivään!

Koentsyymi Q10 tunnetaan myös nimellä ubikinoni. Ubikinoni on rasvaliukoinen vitamiinin kaltainen aine, jota on useissa eri ruuissa kuten sisäelimissä, lihassa, sillissä, soijassa ja sardiineissa. Ubikinoni on tärkeä osa solun energiantuotantoa ja sillä on myös antioksidatiivista vaikutusta eli se voi vähentää vapaiden radikaalien aiheuttamia kudosvaurioita. Ravinnosta saatavaa ubikinonin määrää ei ole pystytty selvittämään tarkasti, mutta sen on arvioitu olevan noin 5–20 milligrammaa päivittäin. Kehon oma varasto sisältää noin 1–1,5 grammaa ubikinonia. Ruuasta saatavan ubikinonin lisäksi pystymme tuottamaan ubikinonia myös itse. Maksassa tapahtuva prosessi kuitenkin hidastuu vanhenemisen myötä ja lisäksi voimakas fyysinen harjoittelu tyhjentää ubikinonivarastoja. Ubikinonipitoisuudet ovat huipussaan 20–25-vuotiaana, jonka jälkeen ne alkavat vähitellen laskea.

Erityisesti, jos käytät kolesterolilääkitystä tai kärsit toistuvasti migreenikohtauksista, ubikinonista voi olla sinulle hyötyä. Poikkea meillä Koivu Apteekissa juttelemassa, niin kerromme lisää!