Lisävireyttä ja helpotusta stressin vaikutuksiin

 

Meiltä apteekista kysytään paljon etenkin näin syksyllä, mistä löytyisi apua jaksamiseen ja lisäenergiaa arjen pyöritykseen. Moni asiakas kokee hektisen arjen stressaavana: "Kun niitä asioita, jotka muistaa ja huolehtia on niin paljon, niin töissä kuin kotona". Tämän innoittamana nostettakoon esiin nyt vähän tuntemattomampi, todella useaan elimistön prosessiin osallistuva Alfalipoiini.

 

Alfalipoiinihappo on vitamiininkaltainen aine, joka on erityisen tarpeellinen nykyajan stressaantuneille ihmisille, joilla on paljon tehtävää ja muistettavaa. Alfalipoiinihappoa on käytetty lisäämään energiantuotantoa, parantamaan muistia ja keskittymiskykyä, suojaamaan maksaa, hermostoa ja aivoja, tasapainottamaan verensokeria ja kolesterolia, nuorentamaan ihoa ja aktivoimaan uudelleen soluja suojaavia antioksidantteja. Kuulostaa siis todelliselta ihmeaineelta, vai mitä.

 

Alfaliopoiinihappo vaikuttaa myös kollageeniin, joka toimii esimerkiksi ihon ja nivelten rakenneaineena. Japanissa tehdyn tutkimuksen mukaan alfalipoiinihappo lisää uuden kollageenin muodostumista ihmisen iholla ja siten nuorentaa ja suojaa ihoa (Tsuji-Naito 2010). Alfalipoiini on myös monitehoantioksidantti, joka hidastaa solujen vanhenemista ja tehostaa muiden antioksidanttien kuten C- ja E-vitamiinin sekä ubikinonin (Q10) vaikutusta ja lisää näin energisyyttä ja estää soluja hapettavien aineiden vaikutuksia. Erityisen hyödyllistä alfalipoiinihappo on urheilijoille ja diabeetikoille, sillä se toimii edullisesti elimistön sokeriaineenvaihdunnassa lisäten glukoosin imeytymistä lihaksissa, parantaen insuliinin vaikutusta sekä säätelemällä glukoosin vapautumista maksasta.

 

Energia-aineenvaihduntaan alfalipoiinihappo osallistuu toimimalla osana solutason energianmuodostusta. Yhdisteenä alfalipoiini on rakenteeltaan sellainen, että sen on mahdollista toimia kaikkialla elimistössä, myös aivoissa. Aivotoiminta kuluttaakin paljon energiaa, joten alfalipoiinilla on oma merkityksensä myös muistiin sekä stressin aiheuttamien solureaktioiden estämisessä aivokudoksessa.

 

Säännölliseen käyttöön sopiva annostus yli 30-vuotiaille on 250mg joko kerran tai kahdesti vuorokaudessa. Tuote on turvallista käyttää myös tätä suuremmilla annoksilla, jos elämäntilanne tai vointi sitä kaipaa, eikä sillä ole todettu yhteisvaikutuksia muiden ravintolisien tai lääkkeiden kanssa. Jos siis kaipaat lisävireyttä, haluat ylläpitää ihon kimmoisuutta tai tunnet, että energia-aineenvaihduntaa olisi tarvetta tehostaa, voit turvallisesti kokeilla, olisiko Bioteekin Super Alfalipoiinihaposta apua sinulle. tarkempaa tuotetietoa voit lukea täältä ja totuttuun tapaan aina poiketa apteekilla kysymässä neuvoja!

Ihanaa ja energistä syksyä!