Talvilomalla matkalle - Mitä mukaan apteekista

Talvilomalle - Mitä matkalle mukaan apteekista

Alkaa olla talvilomien aika - eteläisessä Suomessa ne jo pyörähtävät käyntiin näillä näppäimillä ja täällä ylempänä alkaa koululaisten hiihtoloma viikon kuluttua. Nyt onkin hyvä aika alkaa varautua loman tarpeisiin, nautit vapaista sitten talvisissa tunnelmissa tai suuntaat loman viettoon lämpimämmille seuduille. Helpottaaksemme pakkaamista laadimme avuksesi valmiin muistilistan, jonka avulla voit tarkistaa, löytyykö läkekaapista kaikki tarvittava vai tarvitaanko täydennyksiä. 

Apteekin muistilista aurinkomatkaajalle:

Aurinkovoide - Suojaa ihosi haitallisilta UV-säteiltä. Apteekista löydät tehokkaat ja turvalliset voiteet koko perheelle.

Maitohappobakteerit - Vastustuskykyä tehostamaan, jotta vatsasi voi hyvin matkan ajan.

Käsidesi - Helpoin keino suojautua turistiripulilta.

Ripulilääke - Siltä varalta, jos vieras bakteerikanta kuitenkin yllättää. Precosa- lääkehiiva auttaa kaiken ikäisiä, kun vatsa on sekaisin.

Laastarit - Pienten naarmujen paikkaamiseen. Haavanpuhdistusaine on myös hyvä pakata matkaan, etteivät nirhaumat tulehdu.

Kipuläälke - Varmista apteekista sinulle sopivin vaihtoehto.

Rakkolaastarit - Suojaa ihoa hankaumilta.

Korvatulpat - Mukavampaa lentomatkaa varten. Valittavana on perinteisiä, melulta suuojaavia tulppia sekä erityisiä painetta tasaavia lentotulppia.

Kosteuttava voide - Kevyt voide iholle auringossa oleilun jälkeen, kokeile vaikkapa Aloe Veran rauhoittavaa ja kosteuttavaa vaikutusta!

Hyttyskarkote - jos suuntaat tropiikkiin, muista suojata auringon laskettua itsesi hyttysiltä

Kotimaan matkalle onkin helpompi varautua, silä kattava apteekkiverkosto auttaa sairastumisen ja tapaturmien yllättäessä. Kuitenkin esimerkiksi kipu- ja kuumelääke sekä laastarit kannattaa lähimatkailijankin hankkia ennakkoon, niin apu on nopeasti ja helposti saatavilla. 

Kauniita lomasäitä ja rentouttavaa vapaa-aikaa läheisten kanssa!