Uutta ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) hoidossa!

Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS) on yleinen vaiva, suomalaisilla sitä esiintyy ainakin yhdellä kymmenestä. Kyseessä on niin sanottu toiminnallinen suolistovaiva, joka sinänsä on vaaraton, mutta monelle varsin kiusallinen. Meillä Koivu Apteekissa on jo useamman kuukauden ollut valikoimassamme uusi Symbiosys Alflorex®-maitohappobakteerivalmiste, joka on ollut markkinoilla Yhdysvalloissa, Irlannissa ja Englannissa jo useampia vuosia ja tänä talvena rantautunut viimein Suomeen. Kyseessä on ainoa tuote Euroopassa, joka sisältää ainutlaatuista B. infantis 35624® bakteerikantaa (1 miljardi bakteeria/kapseli).  Kantaa on kliinisesti tutkittu jo 15 vuoden ajan ja Bifidobacterium infantis 35624® on ainoa tehokkaaksi kaikkien ärtyneen suoliston oireyhtymän oireiden eli turvotuksen, ylävatsakivun ja ripulin, helpottajaksi osoitettu probiootti (Lähde WGO (World Gastroenterology Organisation) 2015).

Alflorex® -maitohappobakteerivalmistetta otetaan 1 kapseli päivässä vähintään 4 viikon ajan joko ruoan kanssa tai tyhjään vatsaan. On hyvä tietää, että suolen toiminnassa voi ilmetä lieviä muutoksia neljän ensimmäisen viikon aikana Alflorex ® -tuotteen vaikutuksen alkaessa. Tämä on normaalia ja ohimenevää käytön jatkuessa. Valmisteelle kannattaa siis antaa aikaa ja käyttää kuukauden ajan sinnikkäästi, vaikka hetkellisesti saattaisi tuntua siltä, että oireet pahenevat hoidon alussa. Alflorex® sopii jatkuvaan käyttöön ja täydentämään FODMAP-ruokavaliota, jossa pyritään välttämään huonosti imeytyviä fermentoituvia hiilihydraatteja.

Jos sinua mietityttää miten saada helpotusta toiminnallisiin vatsavaivoihin, haluat kuulla lisää FODMAP-ruokavaliosta tai ärtyvän suolen oireyhtymästä ja sen hoidosta, tule nykäisemään farmaseuttejamme hihasta. Olemme täällä Sinua varten!