Avaimet hyvään terveyteen

Blogi

 • 20.05.2020
  Seksuaalisuus osana terveyttä

  Seksuaalisuus on edelleen vaiettu aihe. Se on kuitenkin jokaisen ihmisen perusoikeus ja yksi perustarpeista. Jokainen ihminen kokee ja ilmentää seksuaalisuuttaan omalla henkilökohtaisella tavallaan. 


  Monenlaiset asiat voivat luoda haasteita seksuaalisuudelle. Esimerkiksi stressi, väsymys tai huonot kokemukset aiheuttavat epäilemättä haasteita. Lisäksi monet yleiset lääkkeet sekä sairaudet voivat aiheuttaa ongelmia. Tällaisia ovat esimerkiksi monet masennuksen hoitoon käytetyt lääkkeet, jotka voivat vähentää seksuaalista halukkuutta sekä nautintoa. Osa Parkinsonin taudin hoitoon käytetyistä lääkkeistä taas voivat lisätä seksuaalista halua jopa kiusallisen paljon. Jotkut verenpainelääkkeet voivat vaikuttaa peniksen verenkiertoon ja aiheuttaa osalle miehistä erektio-ongelmia. Kannattaa rohkeasti puhua lääkkeiden aiheuttamista ongelmista lääkärin tai farmaseutin kanssa, usein suuria haittoja aiheuttava lääke voidaan vaihtaa toiseen. Lääkettä ei kuitenkaan koskaan tule lopettaa omin päin. Täytyy myös muistaa,

  että kaikki haittavaikutukset ovat yksilöllisiä, joku lääke sopii toiselle ja
  toiselle taas ei.

  Hormonaalinen ehkäisy voi tuoda mukanaan haasteita. Joskus se voi aiheuttaa seksuaalisen halun vähenemistä sekä limakalvojen kuivumista. Limakalvojen kuivuutta voi helposti hoitaa apteekista saatavilla emätinvoiteilla. Ne kosteuttavat ja suojaavat limakalvoja. Usein niissä on mukana maitohappoa, joka auttaa ylläpitämään emättimen luonnollista pH:ta. On hyvä muistaa liukuvoiteen käytön merkitys, se tekee seksistä nautinnollisempaa ja suojaa herkkiä limakalvoja. Toisaalta hormonaalinen ehkäisy voi tuoda helpotusta elämään: kuukautiskivut voivat helpottua ja varmuus ehkäisyn toimivuudesta vähentää stressiä. Tämä voi jopa lisätä seksuaalista halua. Täytyy kuitenkin muistaa, että hormonaalinen ehkäisy ei suojaa seksitaudeilta. Apteekkimme valikoimista löytyy kattava valikoima erilaisia kondomeja. Meiltä löytyy eri koko vaihtoehtoja, lateksiton kondomi, naisten kondomi sekä suuseksisuoja.

  Joskus voi olla vaikea määritellä, johtuvatko ongelmat elämäntilanteesta, sairaudesta vai lääkkeistä, joilla sairautta hoidetaan. Ongelmien ilmaantuessa äkillisesti asia kannattaa ottaa puheeksi lääkärin kanssa. Esimerkiksi erektiohäiriö voi olla miehen ensimmäinen oire valtimosairaudesta, korkeasta verenpaineesta tai diabeteksestä. Erektiohäiriöiden hoitoon on olemassa monia lääkkeellisiä vaihtoehtoja, mutta niitä voidaan hoitaa myös lääkkeettömästi penispumpun sekä -renkaan avulla. Nämä molemmat löytyvät nyt apteekkimme valikoimista.

  Kun ihminen sairastuu, seksuaalisuus ei yleensä ole päällimmäisenä huolenaiheena. Kun voimavarat sairaudesta toipuessa lisääntyvät, voi seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset nousta hyvinkin merkityksellisiksi. Sairauden aikana seksuaalisuus voi olla myös suuri voimavara. Ei pidä väheksyä hellyyden ja läheisyyden merkitys. Esimerkiksi hieronta on hyvä tapa oppia etsimään itsestä tai kumppanista nautinnollisia kohtia. Samalla se rentouttaa ja vähentää stressiä. Apteekistamme löytyy tuoksullisia hierontaöljyjä, joiden avulla voidaan myös aktivoida aisteja. On tärkeää muistaa, että seksi on paljon muutakin kuin yhdyntää. Itselle ja kumppanille
  voi tuottaa nautintoa monin tavoin. Orgasmivaikeuksista tai yhdyntäkivuista kärsivä voi kokeilla avuksi erilaisia vibraattoreita.

  Me Koivu Apteekissa haluamme olla mukana tukemassa hyvää seksuaaliterveyttä. Apteekistamme löytyy kattava valikoima seksuaaliterveystuotteita. Meillä työskentelee myös seksuaaliterveyden ammattilainen – seksuaalineuvoja. Tule rohkeasti keskustelemaan haasteistasi äläkä epäröi kysyä, jos jokin asia mietityttää!

  Lue lisää
 • 09.04.2020
  Itse tehty maski ei suojaa koronavirukselta – hengityksensuojainten pitää olla turvallisia ja taata riittävä suoja

  Viimeaikoina apteekista on kyselty päivittäin hengityssuojaimia. Tällä hetkellä maailmanlaajuiset markkinat ovat uutisoinnin perusteella hieman kuin villi länsi, joten tarve asiatiedolle on suuri. Tänne Koivu Apteekkiin olemme saaneet aina välillä pieniä eriä suojaimia ja edelleen etsimme niitä asiakkaillemme kuumeisesti.  Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kirjoittaa ajankohtaisesta aiheesta verkkosivuillaan näin 3.4.2020. Teksti on suora lainaus.
  Yhteistiedote: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), Työterveyslaitos ja Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.


  Viranomaiset muistuttavat, että itse tehdyt maskit eivät suojaa käyttäjäänsä koronavirukselta. Maski voi kuitenkin suojata muita, jos maskin käyttäjällä on virustartunta. Pahimmillaan itse tehdyt suojaimet voivat olla jopa viruksenlevittäjiä, jos oikeanlaisesta hygieniasta ei pidetä huolta. Väärin käytettynä itse tehty maski lisää epäpuhtauksien määrää hengitysteiden edessä. Maski ei ole hengityksensuojain. Virallisten hengityksensuojainten ja suu-nenäsuojusten myynti ja maahantuonti on tarkoin säädeltyä.


  Erilaiset hengitysteiden eteen tehdyt viritykset ja itse tehdyt kasvosuojaimet ovat lisääntyneet katukuvassa. Paras keino suojautua koronavirusta vastaan on kuitenkin pysyä kotona, pitää ainakin 1-2 metrin etäisyys muihin ihmisiin ja pestä kädet vedellä ja saippualla tai puhdistaa ne alkoholipitoisella käsihuuhteella.
  Työterveyslaitos, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea ja sosiaali- ja terveysministeriö antavat ohjeita hengityssuojaimiin ja niihin liittyvään lainsäädäntöön liittyen.


  THL:n mukaan suu-nenäsuojausten käyttöä suositellaan pisarasuojaksi, kun työntekijät hoitavat hengitystieinfektioon sairastuneita potilaita. Hengityksensuojaimia (FFP2 tai FFP3) suositellaan käytettäväksi, kun hoidon aikana tehdään aerosolia tuottavia toimenpiteitä esim. tehohoidossa. Potilasta, jolla on hengitystieinfektio, voidaan opastaa käyttämään suu-nenäsuojusta esimerkiksi odotustilassa tai kuljetuksen aikana.


  Jos teet itsellesi tai läheisellesi maskin


  Muista, että tekemäsi maski ei ole henkilönsuojain. Maski ei suojaa käyttäjää koronavirukselta.
  Likainen maski voi olla viruksenlevittäjä.
  Maski saattaa suojata muita maskin käyttäjän hengitysteistä leviäviltä pisaroilta. Oireettoman taudinkantajan maskin käytöstä voi olla hyötyä esimerkiksi liikennevälineissä, kaupoissa jne, mutta siitä ei ole olemassa tieteellistä näyttöä.
  Maskin käytöstä huolimatta noudata liikkumisrajoituksia. Pysy kotona ja hoida vain välttämätön asiointi kaupassa. Jos olet karanteenissa, älä poistu kotoa. Pidä 1-2 metrin etäisyys muihin ihmisiin ja pese kädet saippualla.
  Pue puhdas maski puhtain käsin.
  Pidä maski puhtaana: älä kosketa maskia käytön aikana
  Riisu maski koskettaen vain sen kiinnitysnauhoihin ja laita maski suoraan pesukoneeseen tai muovipussiin. Pese kädet ja pese maski joka käytön jälkeen. Maski on pestävä 90 asteessa.
  Muista, että esimerkiksi maskin koskettelu lisää epäpuhtauksia hengitysteiden edessä. Väärinkäytetystä maskista on enemmän haittaa kuin hyötyä.
  Käytön aikana maskia ei voi riisua pois tai kaulalle ja esimerkiksi juoda tai syödä.
  Tee maski ohuesta kankaasta ja käytä useampi kerros kangasta. Esimerkiksi lakanakangas on hyvä materiaali. Varmista, että jaksat hengittää hyvin maski yllä.
  Huomaa, että kostunut maski läpäisee mikrobeja kuivaa helpommin.
  Älä tuputa maskin käyttöä kenellekään. Sydän ja verenkiertosairauksien, astman tai keuhkoahtaumataudin oireet voivat olla este käyttää suu-nenäsuojainta. Likainen maski voi aiheuttaa terveyshaitan.


  Jos olet harrastelijaompelija ja teet maskeja myyntiin


  Korosta, etteivät tekemäsi tuotteet ole henkilönsuojaimia tai kirurgisia suunenäsuojuksia: tekemäsi maskit eivät anna käyttäjälleen varmaa suojaa esimerkiksi koronavirusta vastaan.
  Varmista, että tekemäsi maski ei aiheuta käyttäjälle terveydellistä haittaa.
  Ohjeista ostajaa olemaan koskettelematta maskia käytön aikana. Maskin koskettelu lisää epäpuhtauksien määrää hengitysteiden edessä, jolloin tuotteesta voi olla käyttäjälle haittaa.
  Käytä materiaalia, joka voidaan pestä pesukoneessa 90 °C.
  Huomioi, että liian tiivis maski voi myös aiheuttaa terveyshaittoja etenkin, jos henkilöllä on sydän tai verenkiertotauteja, astmaoireita tai keuhkoahtaumatauti.
  Minkäänlaista nimeä, joka viittaisi hengityksensuojaimiin tai kirurgisiin suunenäsuojuksiin, et saa myymästäsi tuotteesta käyttää. Hengityksensuojaimiin viittaavaa nimeä saa käyttää vain, jos tuotteet täyttävät hengityssuojaimia koskevat vaatimukset. Kirurgisten suunenäsuojuksien on täytettävä lääkinnällisten laitteiden vaatimukset.
  Et saa markkinointimateriaalissa antaa ristiriitaisia tietoja tuotteen käyttötarkoituksesta. Jos maski ei täytä henkilönsuojaimen vaatimuksia, sen markkinoinnissa ei saa käyttää sanoja, ilmaisuja tai kuvia, jotka antaisivat kuluttajalle käsityksen, että tuote tarjoaa käyttäjälleen suojaa tai toimii suojaimen tavoin.
  Et saa markkinointimateriaalissa antaa ristiriitaista tietoa myöskään siitä, että itse tehty maski olisi kirurginen suunenäsuojus.  Lue lisää
 • 20.03.2020
  Apteekkitoimintaa poikkeusoloissa

  Kun kauppakeskukset, kuntosalit ja ravintolat ovat hiljentyneet, ovat apteekit olleet kovilla poikkeuksellisen kysyntäpiikin vuoksi. On ymmärrettävää, että terveyden alan ammattilaisten puheille tullaan silloin, kun koko maassa vallitsee poikkeustilanne ja on huoli omasta ja läheisten terveydestä.

  Kukaan lehtiä tai digitaalista mediaa seuraava ei ole varmaan voinut välttyä vessapaperivitseiltä! Samoin kuin jauhelihaa ja ruokakaapin kuivatavarahyllyä, on moni täydentänyt myös kotilääkekaapin varastoja. Suomessa on runsaasti lääkkeitä, mutta kysyntä on ollut jo viikon ajan valtavaa. Apteekin itsehoitopuolen hyllyissä saattaakin olla joitakin puutteita tällä hetkellä. Erityisesti kipu- ja särkylääkehyllyillä on ollut vipinää, ja Fimea onkin ohjeistanut apteekkeja myymään vain yhden pakkauksen aikuisille ja yhden lapsille tarkoitettua kipulääkettä asiakasta kohden. Näin varmistetaan, että lääkkeiden saatavuus pysyy jatkossakin hyvänä. Käsidesiä kysytään edelleen, sitäkin on saatu pieniä eriä apteekkiin satunnaisesti.

  Reseptilääkkeiden saatavuus on lääkejakelussa etusijalla ja niitä saamme lääketukuista päivittäin. Mitään tarvetta hamstraamiseen ei ole, ja Sosiaali- ja terveysministeriö onkin torstaina päätöksellään rajoittanut, että reseptilääkkeitä, olivatpa ne sitten korvattuja tai ei, voi tällä hetkellä ostaa korkeintaan kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän.

  Apteekkityötä tehdään nyt poikkeuksissa oloissa. Etätyömahdollisuutta ei tällä alalla ole, vaan kaikki työntekijämme varmistavat, että lääkejakelu sujuu mahdollisimman sujuvasti. Asiakasmäärät ovat suuria, mutta samaan aikaan työtä tehdään monista syistä johtuen pienemmällä määrällä työntekijöitä kuin tavallisesti. Silloin, jos kassalle tai reseptintoimitukseen muodostuu jonoa on hyvä muistaa, että apteekissa varsinaisesti näkyvien asiakkaiden lisäksi toimitamme lääkkeitä hoitokoteihin heille, jotka eivät enää itse kykene huolehtimaan omista ostoksistaan sekä kuljetamme riskiryhmiin kuuluville asiakkaille lääkkeitä kotiin.

  Suojelemme asiakkaitamme, emmekä tule flunssaisina töihin. Suojele sinäkin meitä, äläkä tule apteekkiin flunssaisena, vaan pyydä jotakuta toista asioimaan puolestasi tai tilaa lääkkeet verkosta. Kun asioit itse, muista pitää turvallinen etäisyys niin toisiin asiakkaisiin kuin meihin apteekin työntekijöihinkin. Mahdolliset tuotepuutteet eivät ole meistäkään mukavia, ja voit luottaa siihen, että teemme kaikkemme, että ne olisivat mahdollisimman pieniä ja lyhytaikaisia. Kysy, niin yleensä löydämme jonkin toisen vastaavan valmisteen kaipaamasi tilalle.

  Siispä, pidetään huolta toisistamme ja pysytään terveinä

  toivovat asiantuntijasi Koivu Apteekista


  Lue lisää
 • 20.03.2020
  Verkkoapteekki palvelee joka päivä


  Tavallisesti apteekkiin tullaan joko ostamaan lääkärin määräämiä lääkkeitä tai kysymään neuvoa johonkin yksittäiseen vaivaan. On ehkä sattunut jokin haaveri, jonka seurauksena tarvitaan sidetarpeita, on erilaisia kipuja tai vetämätön olo. Joskus flunssa vaivaa, uni ei tule iltaisin tai iho oireilee. Terveyden ammattilainen kuuntelee ja auttaa ratkaisemaan ongelmia – ja varsin usein siinä sivussa tulee hoidettua montaa muutakin asiaa, kuin vain sitä yhtä, joka alun perin sai astumaan ovista sisään.

  Jos sinulle on jo löytynyt ne oikeat apteekkituotteet, jolla hoidat hyvinvointiasi ja reseptilääkitys on kohdallaan, voimme palvella sinua
  nopeasti ja vaivattomasti verkossa. Muista, että myös verkkoapteekissa voit aina valita haluavasi lääkeneuvontaa, jolloin farmaseuttimme soittaa sinulle ja
  auttaa niin lääkkeiden kuin lääkkeettömien tuotteiden käytössä. Reseptilääkkeiden kohdalla otamme sinuun aina yhteyttä antaaksemme hintaneuvontaa
  ja ohjeet lääkkeen oikeasta ja turvallisesta käytöstä.   Verkkoasiointi on helppoa, näin se onnistuu:

  ITSEHOITOTUOTTEET JA ITSEHOITOLÄÄKKEET

  Itsehoitolääkkeet, ravintolisät ja ihonhoitotuotteet on kätevää klikkailla
  ostoskoriin. Ostokorissa voit valita haluamasi toimitus- ja maksutavan.

  RESEPTILÄÄKKEET

  Reseptilääketilauksen teet punaista (Tilaa reseptilääkkeitä) -nappia painamalla, jonka jälkeen kirjaudut palveluun
  käyttäen vahvaa sähköistä tunnistautumista esim. pankkitunnuksilla. Kirjautumalla palveluun pystyt itse samalla tarkistamaan lääkemääräystesi
  tilannetta Kanta-palvelusta sekä annat apteekille luvan käydä varaamassa reseptisi toimitettavaksi.


  Reseptilääkkeiden valinnan jälkeen voit vielä lisätä tilaukseesi itsehoitotuotteita ja farmaseutti soittaa sinulle toivomanasi ajankohtana.

  Lääke- ja hintaneuvonnan jälkeen saat ostosten maksulinkin sähköpostiisi ja maksettuasi ostoksen voit joko noutaa tuotteet apteekilta jonottamatta tai
  toimitamme ne sinulle postitse tai kotiinkuljetuksella. Maksulinkki on voimassa 24 tuntia, minkä jälkeen maksamatta jäänyt tilaus peruuntuu. Huomaathan, että maksu kannattaa pyrkiä suorittamaan mahdollisimman pian linkin saapumisen jälkeen, jotta reaaliaikainen kelakorvaus määrittyy oikein. 


  Huomioi seuraavat rajoitukset:

  Sinulla tulee olla sähköinen resepti tilaamallesi lääkkeelle
  Toimitus on mahdollista vain Suomeen
  Verkkoapteekin kautta ei voi toimittaa kylmäsäilytyksen vaativia tai huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä, kuten vahvoja kipulääkkeitä
  Yleisesti väärinkäytettäviä, keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä saa kerrallaan tilata vain pienimmän pakkauskoon  Lue lisää
 • 20.03.2020
  Mobiiliresepti nopeuttaa apteekkiasiointia

  Helpottaaksemme asiointiasi, pystyt tilaamaan reseptilääkkeesi etukäteen Mobiiliresepti-sovelluksella omalla älypuhelimellasi.

  Näin se toimii: 


  1. Lataa Mobiiliresepti -niminen sovellus maksutta sovelluskaupasta (AppStoresta tai Google Play-kaupasta)


  2. Käynnistä sovellus

  3. Palveluun kirjaudutaan käyttäen vahvaa sähköistä tunnistautumista esim.pankkitunnuksilla tai PIN koodilla. Kirjautumalla palveluun annat apteekille luvan käydä varaamassa reseptisi Kanta-palveluista. Varausta varten tarvitset potilasohjeen sähköisestä reseptistä, sekä kameralla varustetun laitteen viivakoodin skannaamista varten. Esimerkiksi puhelin tai tietokone, jossa on webkamera soveltuvat skannaukseen.

  Vinkkejä skannaukseen:

  Keskitä viivakoodi skannausalueella olevan punaisen viivan alle. 

  Käännä puhelimesi näyttö vaaka-asentoon. 

  Varmista, että ympäristössä on riittävä valaistus. 

  Jos kamera ei lue viivakoodia, yritä liikutella kännykkää lähemmäs tai kauemmas viivakoodista.


  4. Valitse apteekiksi Tampereen 12. Koivu Apteekki


  5. Syötä puhelinnumerosi ja hyväksy ehdot

  6. Lähetä tiedot 


  Lähetämme vahvistusviestin puhelinnumeroosi varauksen ollessa valmis tai olemme yhteydessä teihin jos meillä on kysyttävää varaukseen liittyen Jos lääkkeen potilasohjetta ei ole enää tallessa, ei hätää, sen voi pyytää lääkkeen määränneeltä lääkäriltä tai apteekista voidaan tulostaa yhteenveto reseptistä. 


  7. Nouda lääkkeesi apteekin reseptitiskistä. Valitse vuoronumerolaitteesta vaihtoehto "ennakkoon tilattujen lääkkeiden nouto", jolloin palvelemme sinua mahdollisimman nopeasti.  Sovellus sopii kaikille asiakkaille, jotka haluavat helpottaa ja nopeuttaa asiointiaan ja varmistua siitä, että lääke on varmasti hakuhetkellä apteekissa.

  Kaikkia tuotteita ei ole mahdollista säilyttää apteekissa varastotuotteina, joko tuotteen ominaisuuksien tai logististen syiden vuoksi, jolloin tilaamme lääkkeen lääketukusta asiakkaalle pääsääntöisesti seuraavaksi päiväksi. Tällaisten lääkkeiden kohdalla mobiilireseption erityisen hyödyllinen ja tietoturvallinen tapa tilata lääkkeet valmiiksi apteekkiin! 


  Tai mikset tekisi tilaustasi kokonaan verkossa – nyt sieltä on mahdollista tilata myös reseptilääkkeitä. Haluatko tietää lisää? Lisätietoa löydät blogistamme tai verkkoapteekistamme www.verkkoapteekkitampere.fi. Kysy lisää henkilökunnaltamme.
  Teet lääkehankintasi sitten kasvotusten apteekin tiskillä, mobiilisti tai verkkoapteekissa, voit luottaa siihen, että neuvomme sinua aina lääkkeenoikeassa ja turvallisessa käytössä.  Lue lisää
 • 14.02.2020
  Lähdössä matkalle?

  TAVOITTEENA MATKAILU ILMAN TERVEYSHAITTOJA


  Matkan suunnittelu on miltei yhtä mukavaa kuin itse reissu ja ammattilaisiltamme saat parhaat neuvot, siihen, että matkasi onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Avainapteekkiketju on kerännyt avuksesti yhteen tärkeimmät muistettavat asiat -  lukaise siis tästä kattava infopaketillinen matkailijan terveystietoa ja poikkea meillä kysymässä lisää!


  LÄÄKKEIDEN KULJETTAMINEN JA SÄILYTTÄMINEN

  Lääkkeiden oikeaoppinen säilyttäminen ja kuljettaminen matkalla voi vaatia hieman suunnitelmallisuutta. Muista, että voit kuljettaa mukanasi vain henkilökohtaisia lääkkeitäsi. Lääkkeiden säilyttämisessä huomiota täytyy erityisesti kiinnittää nestemäisten ja puolikiinteiden lääkevalmisteiden säilytysolosuhteisiin, sillä hyvin kuumat tai kylmät olot vaikuttavat näiden lääkkeiden säilymiseen. Tabletit, kapselit ja muut kiinteät lääkevalmisteet ovat sen sijaan herkkiä erityisesti kosteuden vaikutukselle.

  Matkustaessasi ulkomaille kuljeta lääkkeet alkuperäispakkauksessa ja pakkaa lääkkeet lentokoneessa käsimatkatavaroihin. On hyvä huolehtia siitä, että säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä on riittävästi mukana, varmuuden vuoksi esim. vähintään viikon lääkkeet yli matkan tarpeen.

  Mukana kuljetettavien lääkkeiden maahantuontikäytännöt ja lääkkeissä sallitut lääkeaineet riippuvat kohdemaasta ja tarkempia tietoja saat esim. kohdemaan tullin verkkosivuilta tai kysymällä suoraan kohdemaan suurlähetystöstä.  TARVITTAVAT DOKUMENTIT RESEPTILÄÄKKEILLE

  Tavallisimmista reseptilääkkeistä riittää, että mukana matkalla on esimerkiksi 1) suomenkielinen yhteenveto resepteistä (voi tulostaa itse Omakannasta), 2) apteekista tai lääkkeen määrääjältä saatava allekirjoitettu englanninkielinen yhteenvetotuloste eli jäljennös resepteistä tai 3) lääkärin tulostama potilasohje. Diabeetikon on hyvä kuljettaa mukana todistusta neulojen tarpeesta.
  Jos olet lähdössä matkalle EU- tai Eta -maahan tai Sveitsiin ja tiedät ostavasi sieltä lääkkeitä, voi lääkkeen määrääjä kirjoittaa sinulle paperisen englanninkielisen ”eurooppalaisen reseptin” – kysy tarkempia tietoja lääkäriltäsi. Suomalainen sähköinen resepti toimii myös joissakin maissa. Tarkista voiko kohdemaassasi toimittaa suomalaisia sähköisiä reseptejä.
  Jos määränpääsi lukeutuu Schengen-maihin ja kuljetat mukanasi tietyn luokituksen tiettyjä pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia (PKV) lääkkeitä, psykotrooppisia aineita tai huumausaineita sisältäviä lääkkeitä, tulee sinulla olla mukanasi viranomaisia varten apteekissa tehtävä maksullinen Schengen-todistus.


  LASKIMOTUKOSRISKI ON AINA LÄSNÄ PITKILLÄ MATKOILLA

  Pitkä matkustusaika paikoillaan niin junassa, autossa kuin lentokoneessakin lisää riskiä laskimotukoksiin. Lentokoneessa riskiä suurentavat entisestään kuiva ilma, matala ilmanpaine ja ahtaat tilat. Riski on muita korkeampi mm. sydän- ja verisuonisairauksissa, tupakoivilla ja selvästi ylipainoisilla ihmisillä, raskaana olevilla, perinnöllisesti alttiilla sekä heillä, jotka ovat aiemmin sairastaneet laskimotukoksen. Laadukkaat lentosukat ehkäisevät turvotusta ja jonkin verran myös laskimotukosriskiä  MITÄ MUKAAN ?

  - Probiootti ennaltaehkäisemään vatsavaivoja. Käyttö kannattaa aloittaa jo kotimaassa.
  - Allergialääke
  - Hyönteiskarkote (tropiikkiin DEET min 20%)
  - Aurinkosuojavoide kasvoille ja vartalolle. Älä unohda kosteuttaa ihoa altistuksen jälkeen.
  - Laivamatkustaja hyötyy kovassa aallokossa matkapahoinvointilääkkeestä
  - Lentomatkustajalle painetta tasaavat korvatulpat (yölennolla auttavat myös nukkumaan paremmin, kun melu ei häiritse)
  - Jos matkustat lentokoneella flunssaisena, kannattaa käyttää nenän limakalvojen turvotusta vähentävää nenäsuihketta ennen nousuja ja laskuja.
  - Närästyslääke
  - Haavanhoitotarvikkeet pienien haavereiden varalle, rakkolaastarit, pinsetit ja sakset. Muista myös punkkipinsetit.
  - Sokeria ja suoloja sisältävä nesteytysvalmiste
  - Apua äkillisiin vatsavaivoihin, autamme turvallisen ripuli- ja ummetuslääkkeen valinnassa
  - Särky- ja kuumelääke
  - Käsien desinfiointiaine  TARVITTAVAT ROKOTUKSET JA MALARIALÄÄKITYS

  Rokotuksista huolehtiminen on tärkeä osa matkalle valmistautumista. Trooppisempiin matkakohteisiin matkustettaessa rokotusohjelman ja malarialääkkeen tarpeen suunnittelu on aloitettava jo parikin kuukautta ennen matkaa yhdessä asiantuntijan kanssa. Malarian estolääkityksen tarpeellisuutta arvioitaessa otetaan huomioon toisaalta matkailijan malariariski ja toisaalta lääkkeiden haittavaikutukset, teho ja turvallisuus.

  Kohdemaan lisäksi rokotteiden ja malarian estolääkityksen tarpeeseen voi vaikuttaa myös matkan luonne (esim. seikkailulomat). Suojautuminen hyttysen pistoilta kuuluu aina malarian ehkäisyyn, vaikka käytettäisiin estolääkitystä.  HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ MATKAILIJALLE  Maakohtaiset rokotussuositukset
  www.rokote.fi  Matkailijan terveysopas
  https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl...  Lääkkeet ja reseptit ulkomailla, tietoa myös Schengen todistuksesta
  https://www.kanta.fi/ulkomailla  Lääkkeiden tuontirajoitukset:
  https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/tuontirajoitukse...  Matkustusilmoitus
  https://matkustusilmoitus.fi  Muistathan ottaa matkavakuutuksen, pakata mukaan eurooppalaisen sairaanhoitokortin ja tehdä matkustusilmoituksen, erityisesti jos matkustat riskialttiille alueelle.


  Ja ennen kaikkea, 


  NAUTI MATKASTA!  Lue lisää
 • 05.11.2019
  Isä ilahtuu käytännöllisestä lahjasta

  Jälleen ensi sunnuntaina juhlimme isää. Onko sinun isäsi vielä aktiivisesti työelämässä ja harrastaa ehkä intohimoisesti urheilua?  Vai kenties isällä on ikää on jo enemmän ja vaari on tuki ja turva sekä ehtymätön elämänohjeiden lipas pienille lapsenlapsille? 

  Halaus ja läsnäolo lienee jokaiselle isälle se arvokkain lahja, mutta moni haluaa kääräistä jotakin pientä myös pakettiin. Jos tuntuu, että tavaraa on kertynyt jo vuosien varrella riittämiin, voi isälle valita lahjan, joka tulee heti käyttöön, eikä jää täyttämään nurkkia. Meiltä apteekista moni nappaakin mukaansa isälle viemisiksi ravintolisäpaketin, jotka räätälöimme ammattitaidolla juuri isän iän ja elämäntarpeet huomioonottaen. Tuo alussa mainittu urheileva isä nimittäin tarvitsee voidaakseen hyvin erilaisia vitamiini ja hivenaineita, kuin ikääntynyt isä, jota saattaa vaivata esimerkiksi nivelrikko. Ja kiireiselle yrittäjä-isällekin meillä on ravintolisiä, jolla keventää elimistön sressiä ;) Kysy aina meiltä Koivu Apteekista rohkeasti neuvoa tehdessäsi valintoja, olemme ylpeitä siitä, että meiltä saat puolueetonta ja luotettavaa tietoa.

  Mikä kertoisi paremmin siitä, että välität, kuin huolehtiminen isän hyvinvoinnista? Monipuolisen ruuan lisäksi käytettävien ravintolisien ohella toinen suosittu lahjaidea on verenpainemittari. Sen avulla isä, jolla on verenpainelääkitys voi seurata itse lääkkeensä tehoa ja pitää huolta lääkityksen riittävyydestä. Kotona tehty verenpaineseuranta antaa hoitavalle lääkärille tärkeää tietoa ja tavallisesti lääkäri pyytääkin mittaamaan omia arvojaan esimerkiksi viikon jaksoissa. Kotona tehdyt mittaukset ovat myös tavallisesti luotettavampia kuin vastaanotolla otettu satunnainen arvo. 

  Jos taas tiedät iskäsi pitävän hemmottelusta, löytyy kosmetiikkaosastoltamme helppoja valmiita lahjapakkauksia. Niin ja lopuksi vinkki, joka ei tulisi ehkä ensimmäisenä mieleen:  Miehet etsivät varsin usein hoitavaa jalkavoidetta, joka ei kuitenkaan jätä jalkoja tahmaiseksi! 

   Onnea kaikille isille, olette sunnuntaikahvinne ja kakkunne ansainneet !

  Lue lisää
 • 08.06.2019
  Heinikossa vaanii vaara

  Kesä on saapunut ja heinikot tienvarsilla ja metsissä ovat kasvaneet täyteen mittaansa. Täällä apteekissa näemme selkeästi, miten nopeasti punkit ovat vallanneet myös Pirkanmaan alueen. Vielä joitakin vuosia sitten aihe tuntui koskettavan vain rannikon aukkaita tai siellä lomailevia, mutta vuosi vuodelta punkit valtaavat pinta-alaa aina vain pohjoisemmassa. Tässä Koivistonkylän lähialueilla koiranulkoiluttajat irroittavat lemmikeistään punkkeja päivittäin, ja luonnossa liikkujien ja heinikossa leikkivien lasten iho on syytä tarkistaa joka ilta, ettei kyytiin ole kiinnittynyt pientä salamatkustajaa.

  MIKSI PUNKEISTA VAROITELLAAN?

  Punkit levittävät pääasiallisesti kahta tautia, borrelioosia ja TBE:tä eli puutiaisaivotulehdusta. Borrelioosi on huomattavasti yleisempi kuin puutiaisaivotulehdus, mutta myös puutiaisaivotulehdustapausten määrä on viime vuosina kasvanut.

  Borrelioosissa tartunnan aiheuttajan siirtyminen punkista ihmiseen kestää yleensä 1−2 vuorokautta. Näin ollen huolellinen, päivittäinen punkkisyyni voi estää tartunnan saamisen. Sen sijaan TBE-virus tarttuu jo muutamassa minuutissa, eli käytännössä lähes heti, kun virusta kantava punkki puree. Siksi punkkisyynistä ei välttämättä ole apua puutiaisaivotulehdukselta suojautumisessa. Sama punkki voi kantaa sekä borreliabakteeria että TBE-virusta. Puutiaisaivotulehdukselta suojautumiseen on olemassa rokote, jonka ottamista suositellaan, jos oleilee paljon riskialueilla, joita ovat eritoten rannikkoseudut ja saaristo, Ahvenanmaa sekä esimerkiksi Kokkola, Simo ja Lappeenranta. Rokotteesta voit kysyä lisää terveydenhoitoalan ammattilaisilta joko terveysasemaltasi tai meiltä apteekista.

  ENTÄ JOS PUNKKI PUREE?

  Pelkkä punkin purema ei normaalisti aiheuta toimenpiteitä. Jos punkki on edelleen kiinni ihossa, se pitää poistaa heti. Tässä auttavat teräväkärkiset punkkipinsetit. Puremakohtaa on kuitenkin hyvä tarkkailla muutaman viikon ajan pureman jälkeen. Jos ihossa punkinpureman kohdalla näkyy vielä viikon kuluttua puremasta läpimitaltaan yli 5 sentin ihottuma tai alueelle ilmestyy kasvavia ihottumia, on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin.

  Täältä löytyy paljon lisätietoa, sekä video, jossa opastetaan miten punkki kannattaa oikeaoppisesti irrottaa. Punkkiin pyritään tarttumaan mahdollisimman läheltä kiinnittymiskohtaa ja se on hyvä irrottaa vetämällä suoraa ylöspäin. Puremakohdan ja pinsetit voi tämän jälkeen puhdistaa haavojenpuhdistusaineella. Jos borrelioosi miettyttää, säilytä punkki, niin voit testata kantoiko se borreliabakteeria kätevällä apteekista saatavalla kotitestillä!

  KOIVU APTEEKIN PUNKKIVINKIT PÄHKINÄNKUORESSA

  • Tarkista iho päivittäin. Tutki erityisellä tarkkuudella taipeet, korvantaustat ja päänahka
  • Lääkekappiin kannattaa hankkia punkkipinsetit, -rauta, tai -lasso jo etukäteen.
  • Tutki lemmikkieläimesi päivittäin, apunasi on lemmikeille tarkoitetut punkkikarkoitteet joita saat apteekista. Älä päästä lemmikkejä sänkyysi
  • Pukeudu vaaleisiin, pitkähihaisiin ja pitkälahkeisiin vaatteisiin liikkuessasi luonnossa. Vaaleista vaatteista punkin huomaa helpommin. Paras tapa on vetää korkeavartiset sukat housunlahkeiden päälle.
  • Muista, että punkit liikkuvat myös varhain keväällä ja myöhään syksyllä.

  Mutta ennen kaikkea, muista nauttia kesästä! 

  Lue lisää
 • 20.05.2019
  Katso 10 parhaan terveystuotteen lista!

  Terve.fi -sivusto julkaisi juuri Kauneus & Terveys - osiossaan kymmenen parasta terveystuotetta.

  Jos kiinnostuit, voit lukea koko artikkelin täältä https://www.terve.fi/artikkelit/10-parasta-terveystuotetta  ja samalla löydät myös linkin takaa lisätietoa tuotteista.

  ilokseni huomasin, että listalle oli valikoitu monta apteekkituotetta! Vaikka eihän se mikään yllätys ole, apteekit valikoivat tuotevalikoimansa tarkasti ja harkiten. Myytävien tuotteiden laatuun ja turvallisuuteen voi luottaa ja useimmiten tuotteiden takana on huolellista testausta, tutkimusta ja tuotekehitystä.

  Vastamelukuulokkeita ei apteekista (ainakaan vielä,  :) ) saa, mutta seuraavien kategorioiden poiminnot löydät meiltä

  PARAS FLUNSSATUOTE: Apteekki FluAcute Zinc+ mustaherukka -suusuihke

  PARAS HOITOVOIDE: La Roche-Posayn Lipikar AP+ Stick -voidepuikko

  PARAS INTIIMITUOTE: Vagifem 10 mikrogrammaa -emätinpuikot

  PARAS SUUTUOTE: Sensodynen Repair & Protect -hammastahna

  PARAS KÄSIVOIDE: Avènen Cicalfate Hand Cream

  PARAS RAVINTOLISÄ: Sana-solin Monivitamiini - tästä meillä on hyllyssä vegaaniversio :)

  Tietenkin monet asiat ovat makukysymyksiä ja siitä syystä meillä Koivu Apteekissa on pyritty rakentamaan asiakkaille poikkeuksellisen laaja valikoima, etenkin kosmetiikkatuotteissa. Vitamiinit ja lisäravinteet pysimme valitsemaan aina siten, että ne ovat hyvin imeytyviä ja laadukkaita. Tietenkin tuotteen turvallisuus on myös yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, mihin apteekissa kinnitämme huomiota. 

  Pakko lopuksi mainita, että näyttävät artikkelissa mainostavan Rauch:in shampoota ja Revitalash -ripsiseerumia. Tiesitkö, että myös nämä tuotteet kuuluvat vakiovalikoimiimme, tervetuloa tutustumaan!

  Lue lisää
 • 22.03.2019
  RVB LAB - Italialaista ylellisyyttä ihollesi

  Onko silmiisi osunut viime aikoina mediassa uusi ihonhoito- ja kosmetiikkasarja? Tuotteet ovat olleet näkyissä niin TV:ssä Vappu ja Maria LIVE- ohjelmassa kuin netissä lukuisten bloggareiden huulilla. Kyseessä ovat tietenkin uudet Italialaiset Camilla Ahon perheyrityksen maahantuomat kansainvälisesti arvostetun italialaisen Diego dalla Palma ja RVB LAB -tuoteperheen tuotteet.

  LUOVUUS, GLAMOUR, TIETEELLINEN TARKKUUS

  Nämä ovat Diego Dalla Palma LAB-tuotesarjan arvot.  Tuotesarja on yhdistelmä tiedettä ja tutkimusta, korkeaa laatua, historiaa ja kokemusta sekä ainutlaatuista tyyliä. Meillä Koivu Apeekissa on kunnia olla ainoa apteekki Tampereen seudulla, jossa pääset tutustumaan tähän luotettavaan ja innovatiiviisieen RVB LAB THE SKIN -ihonhoitosarjaan ja valikoimissamme on myös kestävät, laadukkaat, upeissa väreissä hehkuvat THE MAKE UP -kosmetiikkatuotteet.

  Ihonhoitosarjoista esille on helppo nostaa kaksi hoitolinjaa:

  MESOFILL: Älykästä kosmetiikkaa täytelöittävällä vaikutuksella, suunniteltu ensimmäisille juonteille, syvemmille uurteille, kuivuudesta johtuville juonteille sekä ilmejuonteille.

  AGE REPAIR: Älykästä kosmetiikkaa elastisoivalla vaikutuksella, suunniteltu juonteita ja kiinteyden menetystä vastaan.

  Hoitotuotteiden lisäksi löydät meiltä juhliin valmistautuessasi hoitolatasoiset kangasnaamiot sekä laadukkaat meikkituotteet. THE MAKE UP -tuoteperheeseen kuuluvat mm. tuuheuttava sekä "38 asteen" mascara, useita erilaisia meikkipohjia ja ihon pieniä epätasaisuuksia peittäviä paikallisia tuotteita. Henkilökohtaisesti olen ihastunut sarjan huulipunien pigmenttirikkaisiin väreihin ja pysyvään lopputulokseen. Ja mikä parasta, sinun ei tarvitse pähkätä yksin, mikä meikkivoide tai huulipunan sävy on sinulle juuri se oikea, sillä kolme kosmetologiamme auttavat sinua valinnoissasi. 

  Tuotteisiin voit tutustua verkkoapteekissa , mutta ehdottomasti kannattaa tulla testaamaan niitä myös paikan päälle ja todeta itse mistä on kyse.

  Jos haluat kosmetiikalta laatua, mutta perinteiset apteekkisarjat on jo testattu, niin RVB LAB tuo ripauksen luksusta jokapäiväiseen ihonhoitoon.

  Nähdään kauneuden merkeissä!

  Lue lisää
 • 17.02.2019
  Talvilomalla matkalle - Mitä mukaan apteekista

  Talvilomalle - Mitä matkalle mukaan apteekista

  Alkaa olla talvilomien aika - eteläisessä Suomessa ne jo pyörähtävät käyntiin näillä näppäimillä ja täällä ylempänä alkaa koululaisten hiihtoloma viikon kuluttua. Nyt onkin hyvä aika alkaa varautua loman tarpeisiin, nautit vapaista sitten talvisissa tunnelmissa tai suuntaat loman viettoon lämpimämmille seuduille. Helpottaaksemme pakkaamista laadimme avuksesi valmiin muistilistan, jonka avulla voit tarkistaa, löytyykö läkekaapista kaikki tarvittava vai tarvitaanko täydennyksiä. 

  Apteekin muistilista aurinkomatkaajalle:

  Aurinkovoide - Suojaa ihosi haitallisilta UV-säteiltä. Apteekista löydät tehokkaat ja turvalliset voiteet koko perheelle.

  Maitohappobakteerit - Vastustuskykyä tehostamaan, jotta vatsasi voi hyvin matkan ajan.

  Käsidesi - Helpoin keino suojautua turistiripulilta.

  Ripulilääke - Siltä varalta, jos vieras bakteerikanta kuitenkin yllättää. Precosa- lääkehiiva auttaa kaiken ikäisiä, kun vatsa on sekaisin.

  Laastarit - Pienten naarmujen paikkaamiseen. Haavanpuhdistusaine on myös hyvä pakata matkaan, etteivät nirhaumat tulehdu.

  Kipuläälke - Varmista apteekista sinulle sopivin vaihtoehto.

  Rakkolaastarit - Suojaa ihoa hankaumilta.

  Korvatulpat - Mukavampaa lentomatkaa varten. Valittavana on perinteisiä, melulta suuojaavia tulppia sekä erityisiä painetta tasaavia lentotulppia.

  Kosteuttava voide - Kevyt voide iholle auringossa oleilun jälkeen, kokeile vaikkapa Aloe Veran rauhoittavaa ja kosteuttavaa vaikutusta!

  Hyttyskarkote - jos suuntaat tropiikkiin, muista suojata auringon laskettua itsesi hyttysiltä

  Kotimaan matkalle onkin helpompi varautua, silä kattava apteekkiverkosto auttaa sairastumisen ja tapaturmien yllättäessä. Kuitenkin esimerkiksi kipu- ja kuumelääke sekä laastarit kannattaa lähimatkailijankin hankkia ennakkoon, niin apu on nopeasti ja helposti saatavilla. 

  Kauniita lomasäitä ja rentouttavaa vapaa-aikaa läheisten kanssa!

  Lue lisää
 • 30.12.2018
  Hyvinvointia vuoteen 2019!

  Kiitos kaikille asiakkaillemme kuluneesta vuodesta ja rutkasti onnea ja hyvinvointia alkavalle vuodelle!

  Myös meillä apteekissa valmistaudutaan vuodenvaihteeseen ja joulukuu onkin reseptintoimituksessa selkeästi vuoden kiireisin kuukausi . Tällä kertaa vuodenvaihteessa ei tule suuria muutoksia kelakorvauksiin - 50 euron alkuomavastuun kerääminen alkaa tammikuusta totuttuun tapaan. Alkuomavastuu ei koske alle 18-vuotiaita ja sitä sovelletaan vasta sen vuoden alusta, jolloin henkilö täyttää 19 vuotta.

  Suurimpana muutoksena lienee kattokorvaussumman pieneneminen: Itse maksettava osuus korvattavista reseptivalmisteista kerryttää lääkkeiden vuosiomavastuuta. Myös alkuomavastuu kerryttää vuosiomavastuuta. Vuonna 2018 vuosiomavastuu on 605,13 euroa, ja vuonna 2019 vuosiomavastuun määrä laskee 572 euroon. Jos vuosiomavastuu ylittyy, on oikeus lisäkorvaukseen, eli loppuvuoden ajan jokaisesta korvattavasta valmisteesta maksetaan vain 2,50 euron omavastuu.

  Tervetuloa ensi vuonnakin Koivu Apteekkiin. Jatkossa palvelemme sinua entistäkin laajemmin aukioloajoin!

  MA-PE 9-20

  LA 9-18

  SU 12-17

  Lue lisää
 • 14.11.2018
  Lue vinkit - Kaunistaudu juhlakauteen!

  Pikkujouluaika – mikä ihana syy ottaa hetki itselle. Käsi ylös, kuka lukija ei haaveile pienestä hemmotteluhetkestä arjen keskellä. Minä ainakin. Arjen pyörityksessä ihonhoidossa riittävät ne tutut ja turvalliset rutiinit: Hyvä omalle iholle sopiva puhdistus ja vuodenaikaan ja omaan ihotyyppiin oikeanlainen kosteutus.

  Talven juhlakaudelle valmistauduttaessa moni kaipaa kuitenkin ihonhoitoonsa jotakin ekstraa – jotakin, jolla kotikonstein saada iho hehkumaan vähän tavallista enemmän. Tähän ratkaisuna ovat helpot ihonhoitonaamiot, joita löytyy moneen eri tarpeeseen. Tehoaineet voivat olla joko imeytettynä kuitukangasnaamioon, jolloin ravitsevien ja kosteuttavien ainesosien vaikutus tehostuu tai iholle levitettävinä voidemuodossa.

  Naamioihimme voit tutustua tarkemmin verkkoapteekissa. Naamiot kosteuttavat ja kirkastavat, heleyttävät ja tasoittavat ihon sävyä tai kiinteyttävät ja napakoittavat ihoa. Silmän alle laitettava kangasnaamio myös lupaa häivyttää tummia silmänalusia ja nenän alueelle on puolestaan omansa, hiiltä sisältävä syväpuhdistava ja ihohuokosia supistava täsmätuote. Jos ihosi on herkästi ärtyvä, varma valita silloin on puolestaan kosteuttava naamio jostakin apteekkimme dermokosmetiikkasarjoista.

  Kullan ja hopean hohtoa

  Jos etsit hemmotteluhetkeesi luksusta, naamiosi hohtaa kullan, ruusukullan tai hopean sävyissä. Aloita levittämällä kauniisti kiiltävä naamio tasaisesti kasvoille. Täydellisin tapa tehdä koti”spa” on tietenkin kaivautua nojatuoliin, sulkea silmät ja nostaa jalat naamion vaikutusajaksi ylös. Rentoutumista voi täydentää asettamalla silmien päälle vanulaput, jotka on kostutettu kasvoveteen. Vinkki, jos haluat tupla-hoitovaikutuksen: Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös arjen varjot häivyttäviä silmän alle tarkoitettuja hoitolappuja!

  Noin 15 minuutin kuluttua iholle levitettävä naamio on kuivunut ja lähtee helposti liuskoina iholta jättäen ihon sileäksi, tasaisen väriseksi ja syväkosteutetuksi. Jos kasvonaamiosta on jäänyt iholle hitusia, voi kasvot pyyhkiä hoidon jälkeen kasvovedellä. Katso alta, miltä näyttää, kun testasimme vaikoimamme uutuutta, puhdistavaa, rauhitavaa ja kosteuttavaa ruusukultaista naamiota (Masque Bar- Rose foil peel off mask). Aika metkaa touhua, vai mitä! Jos taas käytät kuitukankaaseen imeyteytettyä naamiota, voit hieroa kasvoille jääneen hoitotuotteen ihoon ja levittää ylijäämät käsivarsiin ja dekolteelle.

  Hoidetulle iholle on helppoa rakentaa upea ja kestävä pikkujoulumeikki!

  Ihania juhlahetkiä!

  Lue lisää
 • 10.11.2018
  Hyvinvointiviikon kohohokohta

  Maanantaista lauantaihin 5.11 - 10.11 vietimme apteekilla hyvinvointiviikkoa. Viikon aikana esillä apteekissa oli useita hyvinvointia edistäviä teemoja - Käsittelimme niin hyvää unta tukevia asioita, vireyden ja arjessa jaksamisen apukeinoja kuin liikuntaa ja kehonhuoltoakin. Viikon kokohokohta oli kiistämättä Helkan "Vitamiinit ravitsemuksen tukena" -luento, jossa käsiteltiin terveellistä ravitsemusta ja sitä, milloin ja kenelle ravintolisistä voi olla hyötyä. Ilta oli informatiivinen ja mukava ja osallistujat vaikuttivat viihtyvän! Varsinainen luento järjestettiin erillään apteekin tiloista, mutta puheosuuden jälkeen oli myös mahdollista keskustella ammattilaisten kanssa juuri niistä omista ruokailutottumuksista ja mahdollisista lisäravinteiden tarpeista.

  Tällaiset tempausviikot ovat mukava lisä jokapäiväiseen apteekin arkeen. Toki jokaisella asiakaskohtaamisella pyrimme palvelemaan asiakkaitamme mahdollisismman kokonaisvaltaisesti, mutta nyt kun siihen oli aivan erityinen syy, oli luontevaa pysähtyä asiakkaan kanssa hetkeksi miettimään yhdessä hyvinvointia kokonaisuutena.

  Mutta kuten sanottua, teemaviikko tai ei, Koivu Apteekissa terveysalan ammattilaisilla on aina aikaa keskustelulle. Ja mikä hienointa, meille voi tulla aikaa varaamatta. Apteekista tullaan useimmiten kysymään neuvoja sairauden hoitoon, mutta vaivojen ennaltaehkäiseminen ja terveyden edistäminen on meille aivan yhtä lähellä sydäntä.

  Poikkea siis jutulle, niin katsotaan yhdessä miten voisimme auttaa sinua voimaan paremmin!

  Lue lisää
 • 10.10.2018
  Kiristääkö iho? Kylmenevä sää saa ihon herkistymään

  Tänä vuonna saimme nauttia ihanasta lämpimästä kesästä. Kaunis aurinkoinen sää, eli toisin sanottuna sopiva määrä UV-säteilyä sai monen atoopikonkin ihon voimaan hyvin. Viime viikkoina ilmasto on selkeästi muuttunut, mikä saa ihon helposti tuntumaan kuivalta, kiristävältä ja punoittavalta, minkä lisäksi hiuspohjakin saattaa hilseillä. Iho saattaa kuivua monesta eri syystä, syksy ja talviaikaan asuintilojen lämmitys ja matala ilmankosteus ovat pääsyitä ihon kosteustasapainon vähenemiseen. Kuivumista saattavat aiheuttaa myös eräät sairaudet kuten diabetes, kilpirauhasen vajaatoiminta sekä munuaissairaudet, joiden lisäksi Iholle pahasta on myös liian yksipuolinen ja runsaasti sokeria sisältävä ruokavalio.

  Kaiken perusta ihonhoidossa on hyvä perushoito, tarkoittaen, että kasvot puhdistetaan ja kosteutetaan päivittäin. Näin ylläpidämme ihomme terveyttä ja vastustuskykyä, jolloin iho on puolustuskykyisempi ulkoisille ärsykkeille. Jokapäiväisten ihonhoitorutiineiden lisäksi olisi suositeltavaa käyttää myös ajankohtaisia tuotteita joko päivittäin tai kuuriluontoisesti. Kosteuttavat seerumit ja rauhoittavat voidenaamiot ylläpitävät hyvää kosteustasapainoa ihossa ja korjaavat kuivuutta ja karheutta.

  Kosmetologimme Saaran vinkit ihonhoitoon ilman kylmetessä:

  *Puhdista ihoa tarvittaessa täyteläisemmällä puhdistustuotteella, voit kokeilla vaihtaa puhdistusgeelin puhdistusemulsioon.

  *Lisää ihonhoitoon voiteen alle kosteuttava seerumi. Tarvittaessa rauhoittavan naamion käyttö helpottaa kuivuuden aiheuttamia oireita.

  *Myös hiuspohja voi tuntua kuivalta, jolloin hiustenpesujen väliä voi pidentää ja vaihtaa shampoon hellävaraisempaan ja ravitsevampaan.

  *Hyvät rasvahapot auttavat ihoa sisältäpäin ja niitä voi lisätä ruokavalioon käyttämällä kala- ja kasviöljyjä.

  *D-vitamiinilisä ja runsas veden juonti ovat tärkeitä yleiskunnolle ja iholle.

  Tervetuloa palveltavaksi meille Koivu Apteekkiin! Tiesitkö jo, että ihonhoito on erityisosaamistamme? Olemme aiheestakin ylpeitä laajasta tuotevalikoimastamme ja asiantuntijuudestamme. Meillä työskentelevät farmaseutit ja kosmetologit tiiviissä yhteistyössä ja meiltä saat saman katon alta ajankohtaiset neuvot ihonhoidon ja kosmetiikan osa-alueilta kuin jos ihosi tarvitsee lääkehoitoa.

  Aurinkoista syksyä, voi hyvin!

  Lue lisää
 • 21.09.2018
  Lisävireyttä ja helpotusta stressin vaikutuksiin

   

  Meiltä apteekista kysytään paljon etenkin näin syksyllä, mistä löytyisi apua jaksamiseen ja lisäenergiaa arjen pyöritykseen. Moni asiakas kokee hektisen arjen stressaavana: "Kun niitä asioita, jotka muistaa ja huolehtia on niin paljon, niin töissä kuin kotona". Tämän innoittamana nostettakoon esiin nyt vähän tuntemattomampi, todella useaan elimistön prosessiin osallistuva Alfalipoiini.

   

  Alfalipoiinihappo on vitamiininkaltainen aine, joka on erityisen tarpeellinen nykyajan stressaantuneille ihmisille, joilla on paljon tehtävää ja muistettavaa. Alfalipoiinihappoa on käytetty lisäämään energiantuotantoa, parantamaan muistia ja keskittymiskykyä, suojaamaan maksaa, hermostoa ja aivoja, tasapainottamaan verensokeria ja kolesterolia, nuorentamaan ihoa ja aktivoimaan uudelleen soluja suojaavia antioksidantteja. Kuulostaa siis todelliselta ihmeaineelta, vai mitä.

   

  Alfaliopoiinihappo vaikuttaa myös kollageeniin, joka toimii esimerkiksi ihon ja nivelten rakenneaineena. Japanissa tehdyn tutkimuksen mukaan alfalipoiinihappo lisää uuden kollageenin muodostumista ihmisen iholla ja siten nuorentaa ja suojaa ihoa (Tsuji-Naito 2010). Alfalipoiini on myös monitehoantioksidantti, joka hidastaa solujen vanhenemista ja tehostaa muiden antioksidanttien kuten C- ja E-vitamiinin sekä ubikinonin (Q10) vaikutusta ja lisää näin energisyyttä ja estää soluja hapettavien aineiden vaikutuksia. Erityisen hyödyllistä alfalipoiinihappo on urheilijoille ja diabeetikoille, sillä se toimii edullisesti elimistön sokeriaineenvaihdunnassa lisäten glukoosin imeytymistä lihaksissa, parantaen insuliinin vaikutusta sekä säätelemällä glukoosin vapautumista maksasta.

   

  Energia-aineenvaihduntaan alfalipoiinihappo osallistuu toimimalla osana solutason energianmuodostusta. Yhdisteenä alfalipoiini on rakenteeltaan sellainen, että sen on mahdollista toimia kaikkialla elimistössä, myös aivoissa. Aivotoiminta kuluttaakin paljon energiaa, joten alfalipoiinilla on oma merkityksensä myös muistiin sekä stressin aiheuttamien solureaktioiden estämisessä aivokudoksessa.

   

  Säännölliseen käyttöön sopiva annostus yli 30-vuotiaille on 250mg joko kerran tai kahdesti vuorokaudessa. Tuote on turvallista käyttää myös tätä suuremmilla annoksilla, jos elämäntilanne tai vointi sitä kaipaa, eikä sillä ole todettu yhteisvaikutuksia muiden ravintolisien tai lääkkeiden kanssa. Jos siis kaipaat lisävireyttä, haluat ylläpitää ihon kimmoisuutta tai tunnet, että energia-aineenvaihduntaa olisi tarvetta tehostaa, voit turvallisesti kokeilla, olisiko Bioteekin Super Alfalipoiinihaposta apua sinulle. tarkempaa tuotetietoa voit lukea täältä ja totuttuun tapaan aina poiketa apteekilla kysymässä neuvoja!

  Ihanaa ja energistä syksyä!

   

  Lue lisää
 • 08.09.2018
  Kauneushoitola Teiskon Apteekilla - lue artikkeli!

  Käsi ylös jos tiesit, että Teiskon Apteekilla on oma kauneushoitola! Aika kiva että sekä terveys - että kauneuspalvelut löytyvät samasta paikasta aivan läheltä, eikö? Pakko oli jakaa täälläkin tämä Teisko/Aitolehti -lehdessä julkaistu kirjoitus meidän Sonjasta ja SinunIhollesi -hoitolasta. Jos et lehdestä tätä jo bongannut, niin voit luea artikkelin alta.

  Jos Kämmenniemi on oma lähin asiointipaikkasi tai Kämmenniemen Sale automatkasi varrella, poikkea ihmeessä joko hemmottelemassa itseäsi tai vaikka vain pikaisesti apteekilla saamassa ihonhoitovinkkejä ja tutustumassa laadukkaisiin ihonhoitotuotteisiimme. Aukioloajat ja lisätietoja Teiskon Apteekista löydät täältä  ja aikoja hoitolaan voit puolestaan varata netissä tästä.

  Kaunista syksyä ;)

  Lue lisää
 • 05.09.2018
  Kalsiumlisä lapselle

  Olemme saaneet valikoimiimme kauan kaivatun tuotteen, josta olemme kaikki apteekilla varsin innoissamme! Moni vanhempi on huolissaan lapsensa kalsiumin saannista jos maitotuotteet eivät joko maistu tai jos ne eivät jostakin syystä sovi lapselle. Tähän asti lapsiasiakkaat ovat asioineet samalla hyllyllä kuin aikuiset ja valikoimista on sitten valittu yhdessä ruokavalioon sopiva ja vuorokauden D-vitamiinisaantisuositukset mielessä pitäen sopivin valmiste. Kalkkitabletit ovat monesti suurikokoisia ja siten hankalia niellä, joten pieneen suuhun on tavallisesti mielekkäintä valita jokin purutabletti. Pureskeltavat kalsiumvalmisteet noin yleisesti ottaen ovat kuitenkin rakenteeltaan ja siten myös suutuntumaltaan varsin jauhoisia, joten aina niiden annosteleminen lapselle ei kuitenkaan ole niin helppoa kun olettaisi, hyvästä maustaan huolimatta.

  Minisun Luusto JUNIOR on uusi pureskeltava kalsium- ja D-vitamiinivalmiste, joka on suunnattu erityisesti lapsille. Valmiste on mansikanmakuinen ja norsunmuotoinen ja sen tuntuma suussa on mukava, omasta mielestäni vähän ehkä jopa karkkimainenkin. Tabletin koostumus ei ole mureneva, kuten aiemmin markkinoilla olevat puruvalmisteet, vaan pehmeä. Kalsiumia yhdessä tabletissa on 125 milligrammaa ja D-vitamiinia 5 mikrogrammaa. Sopiva annostus siten  ravinnosta saatavasta kalsiumin määrästä riippuen on 1-2 tablettia vuorokaudessa.

  Milloin kalsiumlisää sitten tarvitaan? 1-5 -vuotiaan lapsen päivittäinen kalsiumin tarve on 600 mg, 6-9 -vuotiaan lapsen 700 mg ja 10-12 -vuotiaan 900mg. Jos ravinto sisältää hyvin vähän tai ei lainkaan maitotuotteita, saattaa luuston kehitys kaivata tuekseen kalsiumvalmistetta.Minifantti- tuotteeseen voit halutessasi tutustua lisää verkkoapteekissamme tampereen-koivu-apteekki.eapteekki.fi/tuotteet/1481/ravintolisat/65645/minisun-luusto-pehmofantti-junior/ tai poikkea Koikkariin, niin autamme sinua kasvotusten! Voidaan sitten laskeskella yhdessä, paljonko niistä päivittäisistä maitotuotteista kertyy vuorokaudessa kalsiumia ja onko kalsiumlisälle tarvetta ja jos, niin millainen sopii juuri teidän perheenne tarpeisiin.

  Lue lisää
 • 03.08.2018
  Täysillä koulun alkuun!

  Arki alkaa rullata jälleen koululaisten kodeissa. Taipaleensa aloittaville on hommattu uusia penaaleja ja reppuja ja konkaritkin ovat taas kaivaneet kynät ja kumit esiin. Kesälomien jälkeen on taas mukava tavata koulukavereita. Sama tilanne on työssäkäyvillä  - kesän jälkeen akut on ladattu aurinkoenergialla ja eipä aikaakaan kun arjen rutiinit ja harrastukset tempaavat mukaansa.

  Tärkeimmät kulmakivet hyvinvointiin ovat riittävä uni, monipuolinen ravinnerikas ravinto ja sopiva määrä liikuntaa. Näiden lisäksi apteekista löytyy arjessa jaksamisen varmistamiseksi monipuolisia monivitamiinivalmisteita koko perheelle. Perheen pienimpien suosikkeja ovat pureskeltavat hyvänmaksuiset purutabletit ja aikuisille on valittavana niin pureskeltavia kuin nieltäviä valmisteita mieltymysten mukaan. D-vitamiinilla on erityisen tärkeä merkitys elimistön vastustuskyvyssä, joten sitä suosittelen kaikille suomalaisille nyt kun kesälomien jälkeen taas keräännymme yhteen ja taudinaiheuttajat pääsevät helposti leviämään. Vastustuskykyä voi ylläpitää myös käyttämällä säännöllisesti suoliston hyvinvointia lisääviä probiootteja eli maitohappobakteereja. Näistäkin löytyy jokaiselle omansa, niin pieneen suuhun sopivat pureskeltavat tabletit lukuisina eri makuina kuin nieltävät kapselit.

  Tiesitkö muuten, että Multi Tabs Family -monivitamiinivalmiste sopii yli 7-vuotialle ja ostaessasi jonkun Multi Tabs -tuoteperheen tuotteen saat hauskan lukujärjestyksen ja kirjoitusvälinepakkauksen. Tule ja hae koulun alkuun omasi!

  Mukavaa uutta intoa puhkuvaa alkusyksyä!

  Lue lisää
 • 19.07.2018
  Punkki yllätti ammatilaisen

  Siinä se nyt sitten on kiinni, punkki 7-vuotiaan lapseni jalassa.

  Tähän saakka on meidän perheemme säästynyt jollain ihmeen kaupalla tältä vitsaukselta, vaikka tämän ikäiset koluavat kaikki mahdolliset pensaan ja heinikot. Ja vaikka sitä miten on olevinaan farmaseuttina ammattilainen ja tietää teoriassa miten toimia, en voi väittää etteikö reaktio kyytiläiseen olisi ollut voimakas. Vaikka työssäni olen tosiaan perehtynyt punkkien sielunelämään ja miten ne pitää oikeaopisesti poistaa iholta, yllätti minut, miten tiukasti elukka on ihossa kiinni. Sitähän sai vetää ihan tosissaan! Punkki poistetaan oikeaoppisesti vetämällä sitä punkkipinseteillä tai punkkiraudalla kohtisuoraan ylöspäin. Punkkia tartutaan sen päästä, mahdollisimman läheltä kiinnittymiskohtaa. Samalla on varottava puristamasta punkkia liian tiukasti, jotta se ei oksenna ihon sisään, mikä nostaisi borrelioositartunnan riskiä.

  Meillä punkki ehti olla kiinnittyneenä ihoon vajaan päivän ajan. Teimme pikaisen tarkistuksen keskipäivän tienoolla, mutta varsinainen löytö tehtiin vasta illan tarkemmassa punkkitarkistuksessa. Tarkistus kannattaakin tehdä päivittäin, sillä borreliabakteerit siirtyvät punkista ihmiseen 1−2 päivässä. Puutiaisaivotulehdusta aiheuttava TBE-virustartunta sen sijaan siirtyy nopeammin, lähes välittömästi punkin pureutuessa ihoon, joten siltä voi suojautua vain rokottautumalla ja suojaavalla pukeutumisella. Tutki huolellisesti koko vartalo, eritoten taivekohdat, korvantaukset sekä hiukset ja päänahka. Omaan tarkastukseen kannattaa pyytää apua, sillä punkki saattaa piileskellä vartalon kohdissa, joihin on itse vaikea nähdä.

  Tässä vielä punkkiklinikka.fi -sivustolta lainattu hyvä ohjeistus punkin pureman varalta:

  Punkin irrotus

  • Punkin poisto tehdään kapeakärkisillä pinseteillä tai punkkipihdeillä. Tartu punkkiin niin läheltä ihoa kuin mahdollista. Vedä suoraan ihosta poispäin.
  • Älä purista punkkia äläkä peitä sitä rasvalla, koska silloin taudinaiheuttajat siirtyvät helpommin punkista verenkiertoon.
  • Punkin pureman hoito: puhdista punkin puremakohta desinfiointiaineella tai vedellä ja saippualla.
  • Jos et saa poistetuksi punkkia kokonaisena, odota muutama päivä, jolloin punkin jäänteet on helppo poistaa pinseteillä tai puhtaalla neulalla. Infektioriski ei kasva, vaikka punkin poistaminen kokonaisena ei onnistu.
  • Jos olet epävarma, kysy neuvoa terveydenhoitohenkilöstöltä milloin kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin.
  • Tarkkaile punkin puremajälkeä. Jos ihoon kehittyy 1–4 viikon kuluttua punoittava alue, jonka läpimitta on yli 5 senttiä, tai jos sinulle tulee kuumetta, päänsärkyä tai muita oireita, ota yhteys lääkäriin.

  Punkkeja esiintyy pitkälle syksyyn, joten aihe kannattaa pitää mielessä aivan yöpakkasiin asti. Niin ja arvatkaa miten harmitti, kun tuli mieleen vasta sen jälkeen, kun olin nakannut punkin pois, että meillä apteekissahan on saatavilla punkista tehtävä borreliatesti. Ei vain siinä lasta rauhoitellessa tule kaikki mieleen. Jos kiinnostuit, testistä voit lukea lisätietoa täältä http://www.borrex.fi/sumuCMS/sivu/borrex_tietoa_testista.

  Mukavia kesäisiä ulkoilupäiviä punkeista huolimatta, onhan muuten sinulla kaiken varalta pinsetit lääkekaapissa?

  Lue lisää
 • 14.07.2018
  Mikä helle!

  Ihana lämpöaalto hellii nyt meitä Pirkanmaalla! Kun lämpötila kipuaa yli 25 asteen hellelukemiin ja aurinko porottaa, on syytä suojautua kuumuudelta ja kiinnittää nesteytykseen erityishuomiota.

  Helteellä vaarana on elimistön liiallinen lämpeneminen ja kuivuminen eli ns. lämpöuupumus, joka johtuu ensisijaisesti puutteellisesta nestehukan korvaamisesta. Syynä voi olla joko liian vähäinen nesteytys tai runsaan nesteen menetyksen korvaaminen liian vähän suoloja sisältävällä juomalla. Lievän lämpöuupumuksen oireita ovat fyysisen ja henkisen toimintakyvyn heikkeneminen sekä esimerkiksi työssä tapaturma-alttiuden lisääntyminen. Vakavampina oireina voi ilmetä sekavuutta, oksentelua, epäsäännöllistä hengitystä ja pahimmillaan jopa tajunnan menetys.

  Toinen kuumalla esiintyvä vaiva on auringonpistos, jolla tarkoitetaan suojaamattomaan päähän kohdistunutta lämpörasitusta. Auringonpistoksen seurauksena oireina voi esiintyä päänsärkyä, ärtymystä, pahoinvointia, huimausta tai muita hermoston oireita.

  Molempien lämpösairauksien tärkein hoito on ennaltaehkäisy. Lämpimällä ilmalla on hyvä käyttää kevyitä ja väljiä vaatteita, jotka sallivat hikoilun. Pään ja niskan suojaaminen auringolta leveälierisellä päähineellä on myös tärkeää auringonpistoksen välttämiseksi. Raskasta fyysistä rasitusta tulee välttää, ja kuumassa työssä tulee pitää riittävästi taukoja.

  Muistathan hellepäivinä nesteytyksen merkityksen! Riittävä vedenjuominen auttaa elimistön lämmönsäätelyä toimimaan normaalilla tavalla. Janon tunnetta ei kannata jäädä odottelemaan, sillä jano ei ole välttämättä paras nestehukan ilmaisin, vaan juoda pikkuhiljaa koko päivän mittaan. Etenkin ikääntyneiden ja pienten lasten juomisesta huolehtiminen koko päivän ajan on erityisen tärkeää. Elimistön kuivumista osoittaa selkeimmin niukka ja tummankeltainen virtsa, jolloin hälytyskellojen pitäisi jo soida. Alkoholin, kahvin tai teen nauttiminen ei korjaa nestehukkaa, vaan ne voivat pahentaa sitä poistamalla nestettä elimistöstä. Toisin sanoen vietettäessä hellepäivää terassilla,  kannattaa tilata aina myös iso lasi vettä ;)

  Neste- ja suolatasapaino pysyy kunnossa, kun korvaa kehosta haihtuneen nesteen nauttimalla juomaa, jossa on mukana elektrolyyttejä, eli natriumia tai kaliumia. Helteellä hyviä janojuomia ovatkin veden lisäksi esimerkiksi vissyt tai mehut. Apteekista on saatavana myös käteviä sokeria ja elektrolyyttejä sisältäviä nesteytysvalmisteita poretabletteina. Putkilo on kevyt ja näppärä ottaa mukaan päiväreissuille, olet sitten menossa reippailemaan vaelluspolulle, marjametsään tai vaikkapa katsomaan helteiselle areenalle urheilukisoja tai festarikeikkoja.  Poretabletin voi sitten liuottaa nestehukan ennaltaehkäisemiseksi aina tarpeen mukaan.

  Kaiken ikäisten kannattaa hakeutua varjoon päivän kuumimpaan aikaan, eli kello yhdentoista ja kolmen välillä, jolloin myös ultraviolettisäteily on voimakkaimmillaan. Muuna aikana aurinkorasva on tärkeä varuste, sillä ihon toistuva palaminen kasvattaa riskiä sairastua melanoomaan eli ihosyöpään. Aurinkovoiteen lisäämisen merkitystä päivän mittaan ei voi liikaa korostaa.

  Mikä onkaan mukavampi tapa viilennellä tänään ja tulevana viikolla, kuin hakeutua järven rantaan ja pulahtaa uimaan. Nautitaan kaikki upeista kesäsäistä turvallisesti!

  Lue lisää
 • 04.07.2018
  Lemmikin kanssa matkalla

  Kesällä sukuloidaan ja matkaillaan pitkin kotimaata ja totta kai mukana kulkevat myös perheen lemmikit. Perheen karvaisen jäsenen kesäreissun tärkein varuste on ilman muuta vesipullo ja vesikulho. Varsinkin lämpimällä säällä vettä täytyisi olla automatkallakin aina saatavana. Muistathan myös, että et jätä lemmikkiäsi autoon odottamaan, vaikka vain piipahtaisit asioilla, sillä auton sisäilma lämpenee yllättävän nopeasti ja asettaa eläinystäväsi vaaraan.

  Tehokas punkkikarkote on myös tarpeen, sillä punkit ovat levinneet yllättävän laajalle ja voivat levittää useita eri tauteja. Useat punkkikarkotteet pitävät myös kirput loitolla. Punkkikarkotteita on saatavilla itsehoidossa apteekissa liuoksina tai pantoina ja eläinlääkärin kautta tablettimuodossa. Varmistathan aina talouteenne sopivan koiran punkkikarkotteen apteekin henkilökunnalta, sillä kaikki valmisteet eivät sovellu kissatalouksiin tai pienten lasten koteihin. Kissojen punkkihäätöön löytyy omat valmisteensa. Muistathan myös punkkipihdit, jotta epämiellyttävät salamatkustajat saadaan mahdollisimman nopeasti irti! Meillä valikoimissa on punkinpoistoon niin erilaisia kapeakärkisiä pinsettejä, punkkilasso, sekä punkkirauta, jolla punkkia ei saa vahingossa litistettyä liikaa, joten voit valita omaan käteesi sopivan oikeanlaisen välineen.

  Muuttuvat olosuhteet saattavat saada aikaan lemmikille vatsavaivoja. Ripulin hoitoon ja ennaltaehkäisyyn apteekista on saatavilla erilaisia maitohappobakteerivalmisteita, joista osassa on myös ulostetta kiinteyttäviä ja toksiineja sitovia aineita. Kysy lisää meiltä Koivusta, autamme aina mielellämme.

  Matkapahoinvoinnin ennaltaehkäisy

  Eläimet saattavat kärsiä matkapahoinvoinnista. Pahoinvointi voi joskus liittyä myös pelkotilaan, jolloin autossa istumista voi harjoitella pikku hiljaa auton ollessa paikallaan. Ottamalla mukaan lemmikille mieluisan lelun tai herkun, voi autossa oleskelusta yrittää tehdä mukavampaa. Pikkuhiljaa ruvetaan sitten ajelemaan pieniä pätkiä ja totutetaan lemmikki näin vähitellen matkustamiseen. Eläinlääkäri voi myös määrätä käynnin yhteydessä koiralle matkapahoinvointiin lääkettä.

  Matkastressin lievittäminen

  Matkustamisen aiheuttamaan stressitilaan on olemassa stressitason alentamiseen tarkoitettuja ravintolisiä ja feromonivalmisteita. Meillä apteekissa ilman reseptiä myytävät tuotteet ovat väsyttämättömiä valmisteita, jotka perustuvat joko esimerkiksi eteerisiin öljyihin tai eläimen oman serotoniinituotannon ylläpitämiseen. Ne ovat siis turvallisia, eivätkä aiheuta sivuvaikutuksia. Jos koet, että lemmikkisi kaipaa helpotusta matkustamiseen, tule juttelemaan paikan päälle, niin kerromme aiheesta enemmän ja voimme käsitellä yhdessä asiaa juuri sinun lemmikkisi kannalta.

  Eläinlääkäri voi myös määrätä tähän tarkoitukseen lääkitystä. Tällöin on hyvä kokeilla lääkitystä ensin kotioloissa, sillä toisinaan lääkityksellä voi olla ei-toivottuja vaikutuksia. Lääkitystä ei suositella, mikäli koira matkustaa yksin lentokoneen ruumassa ja moni lentoyhtiö jopa kieltää rauhoittavien lääkkeiden käytön ruumassa matkustavalla lemmikillä

  Kaikille lemmikeille matkustaminen ei kuitenkaan sovi. Jos eläin on hyvin pelokas ja ääniherkkä, on parempi antaa sen olla hoitokodissa tai ottaa hoitaja kotiin matkan ajaksi. Lisäksi, jos matkasi suuntautuu ulkomaille, tarkista kohdemaan viranomaisvaatimukset maahantulon yhteydessä sekä mitä toimenpiteitä vaaditaan kotimaahan palatessa.

  Lemmikin lääkekaappiin on hyvä pakata ainakin:

  • kuumemittari

  • kyytabletit (huom! ei anneta kyynpuremaan, mutta esim. ampiaisen pistokseen tai muuhun allergiseen reaktioon lääkärin ohjeen mukaan.)

  • eläimelle määrättyä kipulääkettä

  • tassusidetarvikkeet

  • haavan puhdistusainetta ja pumpulia

  • hiilitabletit

  • maitohappobakteerivalmiste ja ripulin hoitoon tarkoitettu valmiste

  • punkkipinsetit tai -rauta

  Allergisissa reaktioissa tai myrkytysepäilyissä ota aina yhteys eläinlääkäriisi!

  Hyvää matkaa yhdessä lemmikkisi kanssa!

  Lue lisää
 • 26.06.2018
  IDUN Minerals -päivä apteekilla

  Kesäisenä perjantaina vietimme apteekilla IDUN Minerals- kosmetiikkamerkin teemapäivää. Asiakkaat saivat poiketa pikameikkiin pitkin päivää ja IDUNin oma meikkaaja antoi vinkkejä kauneuteen myös kotiin vietäväksi. Niin, ja tietenkin testailtiin tuotteita: kokeiltiin herkullisia huulipunia, kiiltoja ja monipuolisia luomiväripeletteja.

  IDUN Minerals on ruotsalainen ihoa hoitava ja suojaava mineraalimeikkisarja. Sarjaan kuuluvat meikkivoiteet, puuterit, peitevärit, poskipunat, maapuuterit, huulipunat ja -kiillot sekä luomi- ja ripsivärit. Lisäksi sarjasta löytyy omat meikkisiveltimet sekä niille tarkoitettu puhdistusaine. Tiesitkö, että monilla tuotteilla on myös Allergia- ja astmaliiton tunnus kertomassa niiden sopivuudesta herkkäihoisille? Etenkin jauhemaiset meikkipohjat ovat hengittävyytensä ja miedon koostumuksensa herkkäihoiselle oiva valinta.  

  Jos et ehtinyt tapahtumapäivänä poiketa apteekille, voit vielä tämän viikon ajan hyödyntää kesätarjouksemme: Kaikki IDUN -tuotteet ovat -10% tarjouksessa kesäkuun ajan. Ja jos et saanut sähköpostitse uutiskirjettämme, jossa kerroimme tapahtumasta, voit liittyä avainasiakkaaksemme ja jatkossa lähetämme sinulle tietoa tulevista tempauksista.

  Lisää tuotetietoa IDUN-sarjasta löydät täältä: https://tampereen-koivu-apteekki.eapteekki.fi/tuotteet/851/idun-minerals-mineraalimeikkisarja/

  Tervetuloa kesäiseen Koivu Apteekkiin!

  Lue lisää
 • 13.06.2018
  Kesän matka-apteekki kuntoon!


  Rentoutuminen kuuluu kesään ja lomailuun - Kesäloman alkaessa mieli lepää ja arjen asiat unohtuvat. Lomalla on hyvä varata aikaa myös palautumiseen, eikä aikatauluttaa tiukasti koko kesää. Kesällä tulee paljon ulkoiltua, syötyä hyvää ruokaa, retkeiltyä ja kenties tehtyä remonttia tai pihatöitä, jolloin helposti sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Ennalta varautuminen on tässäkin viisautta, joten kodin ja kesämökin lääkekaappien varustelu kannattaakin tarkistaa heti loman alussa. Muistathan, että pääasiallisesti lääkkeet vaativat säilytyksen huoneenlämmössä, joten mökille talveksi unohtuneet lääkkeet on hyvä uusia. Myös veneeseen ja lomamatkalle kannattaa pakata peruslääkkeet ja ensiaputarpeet mukaan, unohtamatta lemmikkien suojausta punkeilta ja muilta hyönteisiltä!
   

  Muistilista lomailijan kesäapteekkiin:

  • käsihuuhde
  • laastarit, sidetarpeet ja desinfiointiaine
  • maitohappobakteerit vatsavaivojen ennaltaehkäisyyn
  • allergialääkkeet, antihistamiinit helpottavat myös hyttysten pistosten aiheuttamaa kutinaa
  • hydrokortisonivoide auringonpolttamiin ja hyönteisten pistojen kutinaa lievittämään
  • kipu- ja kuumelääke (lapsille ja aikuisille omansa)
  • kyypakkaus ensiavuksi, jos ampiainen pistää tai kyy puree
  • aurinkosuojavoiteet
  • ripulilääke, ummetuslääke, närästyslääke
  • matkapahoinvointilääkkeet automatkalle/veneilyyn
  • punkkipihdit sekä pinsetit


  Vältä auringonpistos

  Kuumalla ja aurinkoisella ilmalla kannattaa juoda riittävästi ja suojautua auringolta: Valitse aurinkovoiteeseen riittävän korkea suojakerroin ja lisää voidetta aina hikoilun, uimisen tai kuivaamisen jälkeen ja muutenkin parin tunnin välein. UV-säteily ei tunnu iholla, joten suojausta ei kannata unohtaa pilvisinä tai tuulisinakaan päivinä. Muista myös päähineen merkitys!

  Lämpiminä päivinä kannattaa myös varoa nestevajausta, joka saattaa ilmetä heikotuksena tai pahoinvointina. Etenkin lasten ja ikääntyvien on tärkeää muistaa juoda helteellä riittävästi. Lopuksi vielä apteekin oma vinkki: Erityisesti raskaan liikunnan jälkeen, tai jos on herkkä lihaskouristuksille, veden sijaan tai sen lisäksi voi käyttää apteekista saatavaa elektrolyyttejä sisältävää juomaa.

  Ihanaa kesää!

  Lue lisää
 • 07.06.2018
  Italialainen ilta apteekilla

  Ciao Bella!

  Vihdoin ehdin kirjoittaa kuulumisia Koivu Apteekilla huhtikuussa vietetystä ihanasta italialialaisesta illasta. Kenties saitkin sinne kutsun sähköpostiisi? Jos et, ja tällaiset tempaukset kiinnostavat, kannattaa poiketa liittymässä kanta-asiakkaaksi sekä samalla liittyä kuukausittaisen uutiskirjeemme tilaajaksi, niin seuraavan kerran olet sydämellisesti tervetullut mukaan!

  Illalla herkuttelimme kutsuvieraiden kanssa italialaiseen tapaan. Meillä apteekilla tapahtumahan kulkikin jo heti alusta alkaen työnimellä "prosecco ja prosciutto" :). Teemana oli tutustua apteekin valikoimien uutuuteen, ylelliseen italialaiseen RVB LAB - kosmetiikkasarjaan. Hilkka Puomio RVB LABilta kertoi sarjasta ja esitteli tuotteita, jonka jälkeen pääsimme kaikki testailemaan ihania voiteita. Vastaanotto oli lämmin ja koko kuulijakunta selkeästi innostui uutuuksista. Nyt keväällä olemme saaneet valikoimiimme ihonhoitotuotteiden lisäksi myös värikosmetiikkaa, joten kesän juhlakauden ollessa käynnissä kuumimillaan, kannattaa ehdottomasti tulla testailemaan hyväpigmenttisiä, kestäviä huulipunia ja laadukkaita meikkivoiteita. 

  Illan toisena aiheena käsittelimme hiusten ja päänähän hyvinvointia. Kosmetologiemme avustuksella tutustuimme italialaiseen Vitality's -hiustenhoitosarjan tuotteisiin. Sarjaan kuuluu laaja valikoima erityyppisten hiusten ja päänahan tarpeet huomioonottavia shampoita ja hoitoaineita, syväpuhdistavia hiuspohjan hoitonesteitä ja elvyttäviä naamioita. Meillähän on apteekilla tehty aika-ajoin myös päänahan mikrokamera-analyyseja. 

  Kiitos kaikille osallistuneille mukavasta illasta, tavataan taas apteekilla!

  Lue lisää
 • 11.05.2018
  Ihana kamala aurinko

  Nyt se on täällä! Aurinko. Meillä apteekissa ilmastointi hurisee, mutta asiakkaat kulkevat iloisina sisään t-paidoissa ja shortseissa. Tiedättekö, mistä muusta kuin kesävaatetuksesta me apteekkilaiset tiedämme kesän saapuneen? Kysymyksistä, jotka liittyvät auringon haittapuoliin: aurinkoihottumaan ja palaneen ihon punoitukseen ja kuumotukseen. Viikonloppu oikein kutsuu ulkoilemaan tai kevään pihatöihin. Helteisestä kelistä voikin nauttia huoletta, kun on huolehtinut riittävästä ihon aurinkosuojasta joko vaatetuksella tai aurinkovoiteilla.

   

   UV-säteily on vaarallista niin iholle kuin silmillekin.

  Ultraviolettisäteily eli UV-säteily on lyhytaaltoista, energiapitoista ja terveydelle haitallista säteilyä. Maan pinnalle tulee UV-A ja UV-B -säteilyä.Erityisesti UV-B-säteily vaurioittaa ihon uusiutuvaa pintakerrosta sekä silmän sarveiskalvoa. Säteilyn vaikutus havaitaan vasta tuntien kuluttua vaurion synnystä, kun iho tai silmä on arka ja punoittaa.

  UV-A-säteily tunkeutuu syvemmälle ihoon aiheuttaen lisäksi ihon vanhenemista ja rypistymistä. Jo pienet UV-sädemäärät, jotka eivät vielä johda punoitukseen, aiheuttavat ihosyöpiin ja valovanhenemiseen johtavia vaurioita, joten suojautuminen on ehdottoman tärkeää.

   

  Apteekin tutkitut ja turvalliset aurinkotuotteet suojaavat sekä ihoa vanhentavilta UVA-säteiltä että polttavilta UVB-säteiltä. Kemiallinen UV-filtteri tavallaan imeyttää itseensä UV-säteitä iholla muokaten ne vaarattomammiksi, fysikaalinen filtteri jää ihon pinnalle heijastamaan UV-säteitä. Paraskaan voide ei kuitenkaan suojaa auringon haitoilta täysin, joten oleskele auringossa kohtuullisesti ja suojaudu hyvin myös vaatteilla. 

   

  Aurinkosuojakerroin vähintään 30

  Moni ihotautilääkäri on sitä mieltä, että suojakerroin 30 on pienin, jota ylipäätään kannattaa käyttää. Kasvoille tarkoitetuissa aurinkovoiteissa suojakerroin 50 on hyvin tyypillinen. Etenkin, jos iholl aon jo todettu solumuutoksia, ohjeistetaan potilaita käyttämään loppuikänsä, vuodenajasta riippumatta, viidenkympin suojakerrointa.

  Tehokastakin aurinkosuojavoidetta on käytettävä reilusti kerrallaan ja se on levitettävä hyvissä ajoin ennen auringolle altistumista. Vedenkestävääkin tuotetta pitää myös levitellä iholle reilusti lisää hikoilun, uimisen tai ihon pyyhkimisen jälkeen.

  Lapsen iho ja silmät ovat herkät, siksi aurinkovoiteeseen ja -laseihin on kiinnitettävä erityistä huomiota. Lapsille on omia voiteita, joiden käytön voi aloittaa kun vauva on yli puolivuotias. Alle 2-vuotiasta ei tulisi altistaa suoralle auringonvalolle ollenkaan, mutta jokainen vanhempi tietää, miten haastavaa vilkkaan taaperon pitäminen pois auringosta saattaa joskus olla. Kevyillä vaatteilla suojaaminen on aina paras vaihtoehto ja lisäksi voi käyttää apteekin herkälle iholle suunniteltuja lasten aurinkovoiteita.

   

  Entä sitten se aurinkoihottuma?

  Jopa joka viides suomalainen saa auringon UV-säteilystä aurinko- eli valoihottumaa, jota ilmenee pääasiassa näin kevään ensimmäisinä aurinkoisina päivinä paljaana oleville ihoalueille. Iho alkaa kutista muutaman tunnin kuluttua auringolle altistumisesta ja pian iholle ilmestyy myös pieniläiskäistä ihottumaa. Kutina voi olla erittäin voimakasta.

  Kutinaa voi hillitä hydrokortisonivoiteella sekä suun kautta otettavilla antihistamiineilla. Kortisonitabletit lievittävät oireita kaikkein tehokkaammin. Valoihottuman oireet häviävät yleensä muutamassa päivässä ja useimmilla ne eivät uusiudu enää saman kesän aikana. Aurinkoihottumasta kärsivien kannattaa käyttää ihottuman ennaltaehkäisyyn korkeaa suojakerrointa heti lämpimien päivien ilmaantuessa.

  Ihanaa aurinkoista viikonloppua kaikille!

    

  Lue lisää
 • 19.04.2018
  Kysy apteekista neuvoa vaivoihisi, älä netistä

  Kurkkaa aiheeseen liittyvä video.

  Meille kaikille oma hyvinvointi on ensiarvoisen tärkeää ja terveysongelmat aiheuttavat kysymyksiä, joihin jokainen haluaa löytää nopeasti vastauksia. Niiden etsiminen verkkokeskusteluista voi tuntua helpolta ratkaisulta. Virheellisen tiedon seasta voi kuitenkin olla vaikea löytää luotettavaa tietoa ja vaikka keskustelupalstojen tietoon suhtautuisikin epäilevästi, saattaa jaettu sisältö aiheuttaa kuitenkin vääriä hoitoratkaisuja.

  Asiantuntevaa ja luotettavaa terveysneuvontaa saat varmemmin suoraan kysymällä täältä meiltä, omasta lähiapteekistasi. Apteekin ovi on aina verkkoselainta varmempi sisäänkäynti itsehoidon neuvonnalle. Meiltä apteekin asiantuntijoilta voi kysyä neuvoa kaikissa itsehoidon ongelmissa. Apteekissa osaamme arvioida, löytyykö vaivaan apua vai ohjaammeko asiakkaan eteenpäin lääkärille.

  Verkosta löytyy vaivoihin monenlaisia ratkaisuja, joiden oikeellisuudesta ei voi koskaan olla täysin varma. Keskustelufoorumeilla on mahdotonta tietää, kuka ohjeita jakelee ja pahimmassa tapauksessa väärät ohjeet voivat olla riski terveydelle.

  Apteekki on matalan kynnyksen terveyspalvelu, johon tehdään vuosittain noin 60 miljoonaa asiakaskäyntiä. Apteekkien asiantuntijoiden terveysneuvonnalla voidaan merkittävästi keventää perusterveydenhuollon kuormitusta. Me apteekkilaiset haluamme omalla panoksellamme auttaa terveydenhuollon asiakkaita vaivoissaan. Lähiapteekkiin on helppo tulla ja neuvontaa saa heti.  

  Tervetuloa Koivu Apteekkiin luotettavan terveystiedon äärelle!

  Lue lisää
 • 11.04.2018
  ALLERGIAVIIKKO 9.-15.4

  Huhtikuu on perinteisesti allergiakauden aloitus ja kuten joka vuosi, niin tänäkin vuonna vietämme valtakunnallista Allergiaviikkoa myös täällä Koivu Apteekissa. Tähän aikaan keväästä, kun lumet ovat jo pitkälti sulaneet asfalttipinnoitetuilta teiltä, on katupölyn määrä ilmassa melkoinen. Katupöly pahentaa merkittävästi astmaatikkojen ja allergiasta kärsivien oireita. Tänään Tampereen seudun ilmanlaatu on vaihdellut tyydyttävästä erittäin huonoon, mikä meillä apteekilla näkyy hengityssuojaimien lisäntyneenä kysyntänä.

  Katupölyn aiheuttamiin hengitystieongelmiin ei pystytä paljoakaan puuttumaan lääkityksellä, mutta onneksi niihin on aivan mainio lääkkeetön keino: Suolavesi! Nenän limakalvojen suolavesihiihtelulla saadaan sekä poistettua pienhiukkasia sekä kosteutettua limakalvoja samaan aikaan. Lisäksi, vaikka sinulla olisi jo lääkitys siitepölyn aiheuttamiin oireisiisi, on huuhtelusta hyötyä: Huuhtelun jälkeen myös allergianenäsumutteet imeytyvät ja siten tehoavat paremmin.

  Suolahuuhtelun voi toteuttaa nenäkannulla, jota myös leikkisästi sarvikuonoksi kutsutaan. Jos se harjoittelusta huolimatta ei tunnu olevan niin helppo ottaa osaksi päivärutiineita, on markkinoilla myös ponneaineen avulla toimiva suihke, jolla saadaan aikaan hyvä huuhtelutulos. Physiomer-suihkeen baby-versiota voi käyttää jo syntymästä lähtien, yli 2-vuotiaille ja sitä isommille tukkoisille nenille taas on olemassa napakammin suihkuttava pullo. Pienet lapset, joitka eivät osaa vielä niistää, hyötyvät suolahuuhtelun jälkeen Baby-Vac pölynimuriin liitettävästä nenäimurista.

  Suolahuuhtelu auttaa nenän alueen tukkoisuuteen, mutta luonnollisesti alempien hengitysteiden vaivoja sillä on hankala helpottaa. Niihin voi saada apua WellO2 -Hengitysharjoituslaitteesta, joka avaa ja kosteuttaa hengitysteitä sekä vahvistaa hengityslihaksia. Laitteesta meillä on tehty ihan oma blogikirjoituskin. Jos haluat lisätietoja, löydät niitä täältä.

  Tiesitkö, että hengitettynä suola itsessään vähentää keuhkoputkien yliärtyvyyttä ja lisää liman nousua. tähän perustuvat mm. keuhkosairauksien hoitoon käytettävät suolahuoneet. Apteekissa meillä ei suolahuonetta ole, mutta suolapiippuja kylläkin. Sellaisen kautta hengitettessä pieniä hienojakoisia suolahiukkasia kulkeutuu keuhkoihin. Suolahoitoa voi kokeilla helpottamaan oireita, jos kärsit pitkittyneestä yskästä ja olet keskustellut vaivan syystä lääkärisi kanssa.

  Allergiaviikolla esillä ovat myös iho-ongelmat. Allerginen ja herkkä iho kaipaa erityistä hoitoa. Jos tuntuu siltä, että pelkät kosteuttavat tai rasvaiset perusvoiteet eivät aina riitä, tule käymään jutulla meilä Koivu Apteekissa tai Teiskon apteekissa, niin etsimme apua kutinaan, rikkoutumiin tai ihottumaan. Meillä on niin Allergia- ja Astmaliiton suosittelemia erityisen herkän ihon hoitotuotteita kuin mahdollisimman vähän raaka-aineita sisältäviä luonnon raaka-aineisiin perustuvia ihonhoitotuotteita. Hyllystämme löytyy sellaisia voiteitakin, jotka ovat niin puhtaita ja luonnonmukaisia, että niitä voisi vaikka syödä. Mausta tosin en mene takuuseen ;).

  Lopuksi se allergialääkitys. Se kannattaa aloittaa ajoissa, mieluiten jo vähän ennen kuin siitepölykautta ja oireiden alkamista. Kysy meiltä paikan päällä neuvot juuri oikean  ja sinulle sopivan lääkityksen valintaan.

  Pölyistä huolimatta, ihanaa kevättä!

  Lue lisää
 • 19.03.2018
  Hengitysharjoituslaitteesta apua hengityselinten sairauksiin, flunssan oireisiin sekä stressiin

  Kuopiolaisessa yhtiössä kehitetty WellO2-hengitysharjoituslaite avaa hengitysteitä ja vahvistaa hengityslihaksia. Laite tuo helpotusta pinnallisesti hengittäville, mutta harjoittelusta hyötyvät myös urheilevat, ikääntyvät ja äänityöläiset.

  Stressi saa ihmiset hengittämään pinnallisesti, mikä johtuu autonomisen hermoston ylikierroksesta ja sykkeen kohoamisesta. Kiireisen arjen vastapainoksi ihmisille suositellaan rentouttavaa tekemistä, joka laskee sykettä ja auttaa kehoa palautumaan stressitilasta. Hengitysharjoittelu saa hapen kiertämään ja sykkeen laskemaan, minkä vuoksi se helpottaa stressin oireita.

  Hengitysharjoittelu ohjaa myös hengittämään oikein rintakehän lihaksilla, pallealla ja lantionpohjan syvillä lihaksilla. Stressaantunut ihminen hengittää pinnallisesti vain rintakehän keskialueella pitäen yllä stressin oireita, kuvailee lääketieteen tohtori, työterveyshuollon ja yleislääketieteen erikoislääkäri Taina Taskinen. Stressin lisäksi pinnallista hengittämistä on henkilöillä, joilla on eriasteisia hengitysongelmia. Esimerkiksi kuiva tai huonolaatuinen sisäilma voi olla syynä pinnalliseen hengittämiseen, koska ilmatiehyet voivat olla tukkoiset ilman epäpuhtauksien aiheuttaman tulehduksen seurauksena.

  Hengitysharjoituslaitteen mekanismi perustuu kahteen perinteiseen menetelmään: höyryn hengittämiseen ja vastapainepuhaltamiseen eli perinteiseen pulloon puhaltamiseen. Menetelmät ovat lääkäreiden suosittelemia keinoja hengitysongelmien helpottamiseen. ”Laitteesta on ikään kuin tuplahyöty, koska se sekä avaa ja kosteuttaa hengitysteitä että vahvistaa harjoittelun aikana hengityslihaksia, toteaa Taskinen.


  Yleisyytensä takia flunssa on iso kansanterveydellinen taakka. Sen hoitoon käytetään valtavasti kaikenlaisia lääkkeitä”, sanoo keuhkosairauksien ja allergologian erikoislääkäri Tari Haahtela. Flunssan rutiininomaista hoitamista antibiooteilla on pyritty vähentämään - Antibiootit kun eivät tehoa virusten aiheuttamiin hengitystieinfektioihin, minkä lisäksi ne aiheuttavat lääkeresistenttejä bakteerikantoja. Ongelma on maailmanlaajuinen. ”Olen niin vanha lääkäri, että voin sanoa pitkästä kliinisestä kokemuksesta, että höyryhengityksellä ja hengitysvastusta vaihtelevalla harjoittelulla on ilman muuta myönteisiä vaikutuksia”, Haahtela toteaa. Flunssan aikana WellO2 vähentää yskänärsytystä, irrottaa limaa ja tehostaa yskimistä.

  Säätöjen ansiosta sopii kaikille

  Haahtelan mielestä on tärkeää, että Wellossa voi säädellä hengitysvastusta. Säätöjen ansiosta hengitysharjoittelu Wellon kanssa sopii kaikenkuntoisille ja kaikenikäisille ja hän suosittelee Wellolla tehtävää hengitysharjoittelua keuhkosairauksien lääkehoidon tueksi: ”Jos kroonisesta keuhkosairaudesta kärsivä ihminen harjoittelee tämän laitteen kanssa päivittäin vaikka muutamankin minuutin, se kehittää hengitysvoimaa akuutteja tilanteita varten.”

  Haahtelan arvion mukaan Wello sopii täydentäväksi hoidoksi hengitysvaikeuksiin – johtuvatpa ne sitten astmasta, keuhkoahtaumataudista tai flunssasta.

  Jos kiinnostuit, tule tutustumaan laitteeseen meille Koivu Apteekkiin, kerromme mielellämme lisää! Torstaina 12.4 paikalla on myös WellO2-esittelijä klo 11-15.

  Lue lisää
 • 14.03.2018
  Uutta ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) hoidossa!

  Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS) on yleinen vaiva, suomalaisilla sitä esiintyy ainakin yhdellä kymmenestä. Kyseessä on niin sanottu toiminnallinen suolistovaiva, joka sinänsä on vaaraton, mutta monelle varsin kiusallinen. Meillä Koivu Apteekissa on jo useamman kuukauden ollut valikoimassamme uusi Symbiosys Alflorex®-maitohappobakteerivalmiste, joka on ollut markkinoilla Yhdysvalloissa, Irlannissa ja Englannissa jo useampia vuosia ja tänä talvena rantautunut viimein Suomeen. Kyseessä on ainoa tuote Euroopassa, joka sisältää ainutlaatuista B. infantis 35624® bakteerikantaa (1 miljardi bakteeria/kapseli).  Kantaa on kliinisesti tutkittu jo 15 vuoden ajan ja Bifidobacterium infantis 35624® on ainoa tehokkaaksi kaikkien ärtyneen suoliston oireyhtymän oireiden eli turvotuksen, ylävatsakivun ja ripulin, helpottajaksi osoitettu probiootti (Lähde WGO (World Gastroenterology Organisation) 2015).

  Alflorex® -maitohappobakteerivalmistetta otetaan 1 kapseli päivässä vähintään 4 viikon ajan joko ruoan kanssa tai tyhjään vatsaan. On hyvä tietää, että suolen toiminnassa voi ilmetä lieviä muutoksia neljän ensimmäisen viikon aikana Alflorex ® -tuotteen vaikutuksen alkaessa. Tämä on normaalia ja ohimenevää käytön jatkuessa. Valmisteelle kannattaa siis antaa aikaa ja käyttää kuukauden ajan sinnikkäästi, vaikka hetkellisesti saattaisi tuntua siltä, että oireet pahenevat hoidon alussa. Alflorex® sopii jatkuvaan käyttöön ja täydentämään FODMAP-ruokavaliota, jossa pyritään välttämään huonosti imeytyviä fermentoituvia hiilihydraatteja.

  Jos sinua mietityttää miten saada helpotusta toiminnallisiin vatsavaivoihin, haluat kuulla lisää FODMAP-ruokavaliosta tai ärtyvän suolen oireyhtymästä ja sen hoidosta, tule nykäisemään farmaseuttejamme hihasta. Olemme täällä Sinua varten!

  Lue lisää
 • 28.02.2018
  Halkeilevat sormenpäät - Mikä avuksi?

  Olemme saaneet nauttia ihanista talvisäistä! Meillä apteekilla tuntuu nyt  päivittäin joku käyvän kysymässä apua käsien ihon kuivumiseen. Monella sisäilman lämmitys ja ukona paukkuva palkkanen saavat aikaan sormenpäihin jopa kivuliaita halkeamia. Mikä avuksi?

  Ensinnäkin, on tärkeä suojata kädet hyvin kylmältä eli käyttää lämpimiä käsineitä, jotta käsien verenkierto toimisi hyvin. Märkää työtä kannattaa vältellä tai käyttää  tarviittaessa suojakäsineitä. Koivu Apteekkilaisten vinkki: Puuvillaiset aluskäsineet suojakäsineiden alla suojaavat herkkää ihoa hautumiselta ja kuivumiselta.

  Käsien perushoito on ahkera rasvaus ja rasvauksen yhteydessä tehtävä hieronta, joka tehostaa sekä voiteen imeytymistä että verenkiertoa. Voiteeksi kannattaa valita tehokkaasti kosteutta sitova ja ihoa pehmittävä voide.

  Halkeama syntyy, kun kuivaksi päässyt iho joutuu venymään eikä se enää jousta kuten terve iho ja joustamaton iho halkeaa jopa verinahkaan asti. Halkeamasta voi vuotaa verta ja se voi olla erittäin kipeä. Halkeamaan liittyy myös tulehdusvaara, sillä sen kautta elimistöön pääsee bakteereja. Halkeaman hoidossa on tärkeää pehmentää halkeaman reunoja, suojata vaurioitunutta kohtaa ulkoisilta ärsykkeiltä sekä estää haavaa avautumasta uudelleen. Hoitoon voi käyttää vahamaisia voiteita tai erityisesti sormenpäiden iholle tarkoitettuja hydrokolloidilevyjä, niin sanottua "keinoihoa". 

  Maaliskuussa omille kanta-asiakkaillemme tarjoamme Favoran hoitavan käsivoiteen vitosella! Muistathan näyttää kela-korttisi kanta-asiakastarraa kassalla edun saadaksesi :)  https://tampereen-koivu-apteekki.eapteekki.fi/tuotteet/514/kasien-puhdistus-ja-hoito/34636/favora-hoitava-kasivoide-75-ml/

  Nautitaan näistä upeista aurinkoisista talvipäivistä!

  Lue lisää
 • 08.02.2018
  ATOPIK - Vegaanista ja eläinkokeetonta apteekkikosmetiikkaa. Tehoaineet Suomen luonnosta!

  Koivun hyllyyn on ilmestynyt uusia ihania tuotteita herkän ihon hoitoon! Valikoimamme on kasvanut suomalaista luomukauraa ja luonnonmustikkaa tehoaineinaan käyttävällä ATOPIK-tuotesarjalla, josta löytyy ihonhoitotuotteita kaikenikäisen herkän ihon hoitoon.

  Sarjassa on kaksi hoitolinjaa: Sensitive-tuotteet perustuvat suomalaisen kauran rasvahappoihin, keramideihin, fosfolipideihin, beetaglukaaniin sekä ihon normaaliflooran toimintaa ylläpitäviin prebiootteihin. Ihoa vahvistava ja kiinteyttävä Anti Age -linja perustuu tehokkaisiin mustikan antioksidantteihin, aminohappoihin ja ihoa napakoittavaan hyaluronihappoon.

  Tuotteet ovat FI-Natura -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja lisäksi vegaanisia, gluteenittomia ja ehdottoman eläinkokeettomia! ATOPIK- tuotteiden kotimaisuusaste on korkea, raaka-aineet hankitaan mahdollisimman pitkälle Suomesta ja valmistetaan Suomessa, minkä johdosta sarjalla on myös Avainlipputunnus. Tuotteet eivät sisällä mineraaliöljyjä tai niiden johdannaisia, silikoneja eivätkä parabeeneja.

   

  Tervetuloa siis tutustumaan Suomen luonnon hoitaviin raaka-aineisiin perustuviin turvallisiin tuotteisiin ihan paikan päälle. Tuotteisiin voit tutustua toki myös kattavassa verkkokaupassamme https://tampereen-koivu-apteekki.eapteekki.fi/tuotteet/1516/atopik/ . Kannattaa myös seurailla tarkasti Facebook-sivuamme, sillä siellä on lähiaikoina luvassa ATOPIK-tuotearvonta ;) .

  Lue lisää
 • 17.12.2017
  Uusin kanta-asiakkaamme Lily

  Meitä kävi tervehtimässä ihana, suloinen ja karvainen Koivu Apteekin uusin kanta-asiakas ja maskotti Lily! Eihän tässä saada kohta töitä tehtyä, kun täytyy olla alituiseen rapsuttelemassa :) .

  Muistutuksena vielä, että olemme avoinna joulukuussa normaalien aukiolojen lisäksi myös sunnuntaisin. Sunnuntaina 17.12 palvelemme klo 12-17, jouluaattona 24.12 klo 9-12 ja uudenvuodenattona 31.12 klo 12-17. Tervetuloa! 

  Lue lisää
 • 22.11.2017
  Älykkäät rasvahapot

  Rasvojen saanti on elimistölle tärkeää. Paitsi energiatarpeen tyydyttämiseen, rasvaa tarvitaan myös erilaisiin aineenvaihduntaprosesseihin ja solujen rakennusaineeksi. Parhaiten rasvantarpeen pystyy tyydyttämään pehmeillä rasvoilla, joita ovat kasviöljyt ja kalanrasva. Tyydyttyneitä, niin kutsuttuja kovia rasvoja, elimistö pystyy valmistamaan itse, mutta tyydyttymättömiä omega 3 (alfalinoleenihappo) ja omega 6 (linolihappo) -rasvahappoja tarvitsemme ravinnosta päivittäin.    

   

  Omega 3 -sarjan dokosaheksaeenihappo (DHA) on rakentava rasvahappo, joka edistää mm. aivotoiminnan ja näön pysymistä normaalina. Eikosapentaeenihappo (EPA) ja DHA yhdessä edistävät myös sydämen normaalia toimintaa. Tämän lisäksi rasvahapot toimivat useissa elimistön toiminnoissa mm. verenkierrossa, ihossa ja nivelissä. Aivot rakentuvat pääasiassa rasvakudoksesta ja omega 3 ja 6 -rasvahappojen onkin todettu kuuluvan osana myös hermoston ja aivokudoksen toimintaan.

   

  EyeQ -valmisteissa on välttämättömät EPA-, DHA- ja GLA-rasvahapot juuri oikeassa suhteessa (9:3:1). Se on tutkittu ja luonnollinen, puhdas kalaöljy ilman keinotekoisia väri- makeutus tai säilöntäaineita. Tuotesarjaan kuuluu vahva nestemäinen 200ml vaniljanmakuinen neste, pureskeltavat mansikanmakuiset kapselit sekä nieltävät kapselit. Jos haluat kuulla lisää rasvahappojen yleisistä terveyshyödyistä tai tehdyistä tutkimuksista liittyen oppimiseen ja aivotoiminnan säätelyyn, poikkea juttelemaan farmaseuttiemme kanssa. Olemme paikalla sinua varten!

  Lue lisää
 • 06.11.2017
  Uutta ihonhoitoa modernin elämäntavan asettamiin vaatimuksiin

  BIOEFFECT on Islantilainen ihonhoitosarja, joka hoitaa tehokkasti ja tuloksellisesti ihon ikämuutoksia luonnolisesti ihon omilla ehdoilla, ilman turhia lisäaineita. Tuotteiden takana on ainutlaationen patentoitu teknologia tuottaa ihosolun solukasvutekijöitä (Epidermal Growth Factor, EGF) ohrassa. 

   Tervetuloa meille Koivu Apteekkiin tutustumaan BIOEFFECT- tuoteperheeseen, jonka luvataan korjaavan ihon ikääntymistä tehokkaasti jo kahdeksassa viikossa. Voit valita joko jatkuvasti käytettävät hoitotuotteet kasvoille tai silmänympärysiholle, tai mikä sopisikaan paremmin pikkujoulukauteen, kuin erityistehokas 30-päivän tehohoito!

  Uutuutena valikoimiimme olemme saaneet EGF +2A DAILY TREATMENT -tuotteen, joka vastaa modernin elämäntavan ja urbaanin elinympäristön haasteisiin. Kaksivaiheinen hoitoseerumi kosteuttaa ja uudistaa ihoa samalla suojaten sitä ympäristön haittavaikutuksilta. Hoito yhdistää BIOEFFECTin ohrassa tuotetut EGF-solukasvutekijät,  kosteuttavan hyaluronihappon sekä feruli- ja atselaiinihappon, antioksidantit, jotka tehokkasti taistelevat vapaitahappiradikaaleja vastaan.

  Uusi 2-vaiheinen hoito tarjoaa ihollesi edistyksellisimmän ratkaisun korjata ja ennaltaehkäistä ihon ikämuutoksia. Antioksidattien tulehduksia ehkäisevä vaikutus lievittää myös rosaceaa ja liikapigmentaatiota.

  Lue lisää
 • 20.10.2017
  Lisää energiaa arkeen!

  Vaativissa elämäntilanteissa kehon oma energiantuotanto ei aina riitä. Esimerkiksi stressi, ikääntyminen ja kova treeni kuluttavat elimistön energiantuotantoon tarvittavaa ubikinonia. Apteekkari suosittelee monipuolisen ruokavalion tueksi päivittäistä tutkittua ubikinonilisää antamaan lisäenergiaa jokaiseen päivään!

  Koentsyymi Q10 tunnetaan myös nimellä ubikinoni. Ubikinoni on rasvaliukoinen vitamiinin kaltainen aine, jota on useissa eri ruuissa kuten sisäelimissä, lihassa, sillissä, soijassa ja sardiineissa. Ubikinoni on tärkeä osa solun energiantuotantoa ja sillä on myös antioksidatiivista vaikutusta eli se voi vähentää vapaiden radikaalien aiheuttamia kudosvaurioita. Ravinnosta saatavaa ubikinonin määrää ei ole pystytty selvittämään tarkasti, mutta sen on arvioitu olevan noin 5–20 milligrammaa päivittäin. Kehon oma varasto sisältää noin 1–1,5 grammaa ubikinonia. Ruuasta saatavan ubikinonin lisäksi pystymme tuottamaan ubikinonia myös itse. Maksassa tapahtuva prosessi kuitenkin hidastuu vanhenemisen myötä ja lisäksi voimakas fyysinen harjoittelu tyhjentää ubikinonivarastoja. Ubikinonipitoisuudet ovat huipussaan 20–25-vuotiaana, jonka jälkeen ne alkavat vähitellen laskea.

  Erityisesti, jos käytät kolesterolilääkitystä tai kärsit toistuvasti migreenikohtauksista, ubikinonista voi olla sinulle hyötyä. Poikkea meillä Koivu Apteekissa juttelemassa, niin kerromme lisää! 

  Lue lisää
 • 04.10.2017
  Kosmetologin syksyiset ihonhoitovinkit

  Vuodenaikojen vaihtelun vaikutus ihonhoitoon

  Iho saattaa yhtäkkiä tuntua kesän jälkeen kuivalta, kiristävältä, punoittavalta ja hiuspohjakin hilseillä. Ihon tarpeet muuttuvat tyypillisesti vuodenaikojen vaihdellessa: Sisäilman kuivuus ja lämmitys haihduttavat kosteutta iholta ja myös ulkoilman kylmyys ja viima tuntuvat iholla rajuilta. Kaikki ihotyypit voivat kärsiä ilman kylmenemisestä, mutta ongelmia hoidetaan eri tavalla aina jokaisen oman ihotyypin mukaisesti. Yleisesti kesällä tarvitsemme kevyempiä tuotteita kuin talvella. Kaiken perusta kuitenkin ihonhoidossa tulisi olla hyvä perushoito, tarkoittaen, että kasvot puhdistetaan ja kosteutetaan päivittäin. Näin ylläpidämme ihomme terveyttä ja vastustuskykyä, jolloin iho on puolustuskykyisempi ulkoisille ärsykkeille.

  Jokapäiväisten ihonhoitorutiineiden lisäksi olisi suositeltavaa käyttää myös ajankohtaisia tuotteita joko päivittäin tai kuuriluontoisesti. Kosteuttavat seerumit ja rauhoittavat voidenaamiot ylläpitävät hyvää kosteustasapainoa ihossa ja korjaavat kuivuutta ja karheutta.
   

  Kosmetologimme Saaran vinkit ihonhoitoon ilman kylmetessä:

  *Puhdista ihoa tarvittaessa täyteläisemmällä puhdistustuotteella, voit kokeilla vaihtaa puhdistusgeelin puhdistusemulsioon.

  *Lisää ihonhoitoon voiteen alle kosteuttava seerumi. Tarvittaessa rauhoittavan naamion käyttö helpottaa kuivuuden aiheuttamia oireita.

  *Myös hiuspohja voi tuntua kuivalta, jolloin hiustenpesujen väliä voi pidentää ja vaihtaa shampoon hellävaraisempaan ja ravitsevampaan.

  *Hyvät rasvahapot auttavat ihoa sisältäpäin ja niitä voi lisätä ruokavalioon käyttämällä kala- ja kasviöljyjä.

  *D-vitamiinilisä ja runsas veden juonti ovat tärkeitä yleiskunnolle ja iholle.

  Lue lisää
 • 22.09.2017
  Remescar eye bags & dark circles

  Paljon huomiota herättänyttä, sinnikkäimmätkin silmäpussit kesyttävää Remescar Remescar eye bags & dark circles -voidetta saa nyt meiltä Koivu Apteekista! 

  Remescar eye bags & dark circles -voide auttaa häivyttämään silmäpusseja ja tummia silmänalusia vain yhdellä levityskerralla päivässä.Tuotteen teho perustuu ainutlaatuiseen savimineraalien ja peptidien yhdistelmään, joka tekee ihosta kimmoisamman ja auttaa vähentämään nesteen kertymistä silmien alle. Tuotteen vaikutuksen näkee jo minuuteissa. Tarkemmat tuotetiedot löydät verkkokaupastamme

  https://tampereen-koivu-apteekki.eapteekki.fi/tuotteet/1127/erikoistuotteet/59817/remescar-eye-bags-dark-circles/

  Ihon hyvinvoinnin takaamiseksi suosittelemme käyttämään aina omalle ihotyypillesi sopivaa silmänympärysihon hoitotuotetta yhdessä nestettä poistavan voiteen kanssa. Tervetuloa juttusille, meillä on ihonoidon ammattilainen aina paikalla!

  Voit lukea lisää tuotteen käyttökokemuksista Meikkipää by Riia&Laura -blogista

  www.lily.fi/blogit/meikkipaa-riia-laura/silmapussit-pois-kuin-taikoen

  Lue lisää
 • 14.09.2017
  Kahden viikon jännitysnäytelmä

  Kohta jo kaksi viikkoa on mediassa uutisoitu valtakunnallisista lääkehuollon toimintavaikeuksista. Lääketukkukauppa Oriolan tietojärjestelmän uudistumisesta johtuvat toimitusongelmat ovat koskettaneet myös meitä täällä Koivu Apteekissa. Etukäteen osasimme varautua päivän tai kahden häiriöihin, mutta nyt aikaa on kulunut jo kaksi viikkoa, eivätkä toimitukset vieläkään suju kuin "Strömsössä". Kaikesta räpiköinnistä huolimatta olemme ainakin omasta mielestämme saaneet kuitenkin varsin onnistuneesti palveltua asiakkaitamme - Tässä on auttanut periaatteemme, että pyrimme pitämään yleisistä lääkkeistä puskurivarastoja erikoistilanteiden varalle. Harvinaisempia lääkkeitä on myös haalittu pitkin Pirkanmaata toisista apteekeista, tilattu taksilla lääketukusta ja miltei joka päivä olemme autoilleet Koivistonkylästä Teiskon sivuapteekkiin ja toisinpäin kuljettamassa lääkkeitä sinne, missä niitä on kulloinkin tarvittu.

  Itsehoitovalmisteita Oriola ei toimita vieläkään, mikä valitettavasti on joidenkin tuotteiden osalta näkynyt valikoimissamme. Nyt kuitenkin toiset tukut ovat ottaneet Oriolan tuotteita tilapäisesti listoilleen, joten vihdoin on luvassa täydennyksiä myös itsehoidon puolelle!

  Näillä mennään toistaiseksi, onneksi meillä käy ihania asiakkaita, jotka ovat ymmärtäneet tilanteen ja yhdessä olemme pyrkineet ratkaisemaan ongelmat parhain päin. 

  Lue lisää
 • 21.08.2017
  Ihonhoitorutiinit kunniaan!

  Kesällä on lupa ottaa rennosti ja elämänrytmi vaihtelee menojen mukaan. Syksyn pikkuhiljaa alkaessa edessä on kuitenkin paluu ihaniin arkisiin rutiineihin - myös ihonhoidon osalta. Kesän UV-säteiden, uimisen ja matkustelemisen rasittama iho kaipaa nyt säännönmukaista hoitoa. Tähän vuodenaikaan sovivat erinomaisesti ravitsevat, vitamiinipitoiset hoitovoiteet. Voiteiden sisältämät öljyt vahvistavat, A, C ja E -vitamiinit ravitsevat ja hyaluronihappo kosteuttaa kuivaa ihoa. Päivittäisen hoidon kulmakivenä on puhdistaa iho omalle ihotyypille sopivilla hellävaraisilla tuotteilla aamuin illoin. Ehkä joskus kiireisiksikin muodostuvissa aamun arkirutiineissa pääsee helpommalla, kun perushoito on kunnossa ja iho ja hiukset voivat hyvin!

  Meillä Koivussa ihonhoidon asiantuntijat auttavat sinua valitsemaan sopivat hoitotuotteet vuodenajan huomioonottaen juuri oman ihosi tarpeisiin. Kesän aikana hyllyyn on myös ilmestynyt paljon ihania uutuuksia, tervetuloa paikan päälle kuulemaan niistä lisää!

  Lue lisää
 • 16.06.2017
  Uusi kaunis Teiskon apteekki

  Kesäkuun ensimmäisenä päivänä avasi ovensa uusi ihana Teiskon apteekki. Nyt löydät meidät kätevästi Kämmenniemen Salen kanssa samoista tiloista. Kuunvaihde oli molemmissa, niin Tampereen kuin Teiskon toimipisteissä vallan jännittävä ja puuhakas, kun malttamattomina odotimme tilojen valmistumista. Nyt kaikki on saatu paikoilleen, avajaiset juhlittu ja toiminta lähtenyt mukavasti rullaamaan. Erikoisuutena Teiskossa toimii myös kauneushoitola Sinuun Ihollesi, jossa kosmetologimme tekee hoitoja käyttäen taatusti turvallista ja luotettavaa apteekin dermokosmetiikkaa.

  Poikkea ihmeessä ohi ajaessasi itse katsomaan, tervetuloa!

  Lue lisää
 • 24.05.2017
  Tervetuloa blogiimme!
  Tervetuloa blogiimme!
  Lue lisää
Koivu Apteekki 03 3122 1100 Teiskon Apteekki 03 378 5585 facebook

Koivu Apteekki
Prisma Koivistonkylä / Lempääläntie 21
Puh. 03 3122 1100


ma-pe 8-20
la 9-18
su 12-17


Teiskon Apteekki
Sale Kämmenniemi / Aunessalmenkatu 25
Puh. 03 378 5585
ma-pe 9.30-18
la 9.30-15Kysy - Me vastaamme!

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota sähköpostitse.
Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota tekstiviestitse.