LEMMIKIN IHON- JA TURKIN HOITO

Vetcaren luonnollinen E-vitamiini


Hapetusstressistä hyvä esimerkki on atooppinen ihotulehdus, josta arviolta joka kymmenes koira kärsii jossain määrin. Ihotulehduksen syntyyn vaikuttavat perinnöllisyystekijät, ihon puolustussysteemin heikkoudet, ihon rakennevauriot, bakteerikanta ja hapetusstressi.

E-vitamiini toimii iholla rasvojen hapettumista vastaan ja suojaa solukalvoja vapailta radikaaleilta. E- vitamiinin on tieteellisesti todettu parantavan potilaan kliinistä vointia; ihomuutokset kuten ihovauriot, punoitus, paksuuntuminen ja karvattomuus vähenevät. Kun koira kärsii ihotulehduksista, tulisi sen ravinnon sisältöön kiinnittää erityistä huomiota.


Kesällä paljon uivilla paksuturkkisilla koirilla esiintyy ihoon liittyviä vaivoja. Kostea turkki ja lämmin ilma luovat mikrobeille otolliset kasvuolosuhteet ja tästä saattaa olla seurauksena ihon pinnallinen tulehdus. Jo parin viikon E-vitamiinin päivittäisellä käytöllä on atooppisilla koirilla todettu merkittäviä muutoksia ihossa.


Vetcare Biotiini


Vetcare Biotiini on sinkkiä, biotiinia ja metioniinia sisältävä täydennysrehu turkin, ihon ja kynsien hyvinvoinnin tueksi koiralle ja kissalle. Sinkki, aminohappo metioniini ja biotiini tukevat ihon ja turkin hyvinvointia. Valmiste soveltuu erityisesti käytettäväksi karvanvaihdon yhteydessä tai näyttelyihin valmistauduttaessa ja kaikille iho- ja karvaongelmaisille koirille ja kissoille.

Metioniini, sinkki ja biotiini yhdessä


Metioniini on välttämätön aminohappo, jota tarvitaan monien elimistön valkuaisaineiden tuottamiseen. Metioniinin alhainen saanti aiheuttaa erilaisia aineenvaihdunnan ongelmia ja se onkin usein koiran ravinnossa yksi rajoittavimmista aminohapoista. Metioniinia tarvitaan mm. karvojen muodostumisessa kysteiinin esiasteena, josta muodostuu keratiinia.

Sinkin puute näkyy iho- oireina. Puutetta voi esiintyä koirilla, joiden ravinnossa on runsaasti viljatuotteita tai ylen määrin kalsiumia. Sinkkiä tarvitaan myös karvojen muodostumiseen.

Biotiini on tärkeä ihon ja kynsien hyvinvoinnille. Biotiinin puute voi liittyä runsaaseen raakojen kananmunien, erityisesti niiden valkuaisen syöttämiseen, jonka sisältämä avidiini sitoo biotiinia. Biotiinin puutteesta kärsivän eläimen iho ja turkki ovat huonokuntoiset ja karva voi lähteä silmien ympäriltä.


Koostumus:

1 tabletti sisältää

  • Metioniini 40 mg
  • Sinkki 15 mg
  • Biotiini 5 mg


Annostus:

Koirille 1 tabletti/10 kg iho- ja karvaongelmiin ja näyttelyihin valmistauduttaessa 4-6 viikon kuureina. Pienille koiraroduille annetaan 1 tabletti päivässä. Kissoille ½ tablettia päivässä. Tabletti voidaan annostella suoraan eläimen suuhun tai sekoittaa ruokaan.

Pakkauskoko 250 tabl.


article thumbnail

Vetcare Biotiini (1 × 250tabl)
Tarjous

Täydennysrehu kissojen ja koirien ihon, turkin ja kynsien hyvinvoinnin tueksi.

Katso tuotteen tiedot
27,36 €
21,50 €
Säästät 5,86 €
Tuotetta on varastossa (Toimitusaika on 2–5 arkipäivää)
Vetcare E-vitamiini (koira) (1 × 100ml)
Tarjous

Nestemäinen E-vitamiinitäydennysrehu koiralle. Sisältää runsaasti (200 KY/ml) luonnollista E-vitamiinia.

Katso tuotteen tiedot
31,57 €
24,57 €
Säästät 7,00 €